premijer u posjeti na poziv zelenskog

Abazović u Ukrajini: "Molimo se za mir i stojimo čvrsto uz građane Ukrajine"

"Crna Gora će nastaviti da pomaže Ukrajini u ovom teškom trenutku i humanitarnoj katastrofi", kazao je predsjednik Vlade

50451 pregleda 109 komentar(a)
Foto: Tviter/Dritan Abazović
Foto: Tviter/Dritan Abazović
Ažurirano: 15.06.2022. 13:24h

Predsjednik Vlade Dritan Abazović i albanski premijer Edi Rama borave u zvaničnoj posjeti Kijevu, na poziv ukrajinskog predsjednika Volodomira Zelenskog. Prvog dana posjete Ukrajini obišli su Irpin i Borodjanku, na periferiji Kijeva, koji su razoreni na početku ruske invazije.

Delegacije Crne Gore i Albanije dočekali su predstavnici lokalnih samouprava: šef kijevske regionalne državne administracie Oleksij Kuleba, predsjednik gradske opštine Borodjanka Georgij Jerko i sekretarka lokalne skupštine Irpina Makeva Anžela, koji su im, kako je saopšteno iz Vlade, predočili kroz šta su sve njihovi sugrađani prošli u prethodnom periodu i kakvu su štetu pretrpjeli gradovi.

U Irpinu je razoreno 1.100 domaćinstava, građani su dominantno napustili svoje domove, a infrastruktura gotovo potpuno uništena.

“Saosjećamo sa Ukrajinom zbog brojnih gubitaka života i patnje kroz koju prolaze mjesecima. Svjedočimo paklu ratnog razaranja. Molimo se za mir i stojimo čvrsto uz građane Ukrajine”, poručio je Abazović.

Abazović je ranije danas na Tviteru naveo da je sa Ramom došao u Kijev kako bi pružili iskrenu podršku građanima Ukrajine u odbrani prava na slobodu.

"Crna Gora će nastaviti da pomaže Ukrajini u ovom teškom trenutku i humanitarnoj katastrofi", naveo je predsjednik Vlade.