Milačić: DPS će u Danilovgradu doživjeti debakl, formiraćemo vlast bez SNP-a

Lider Prave tvrdi da je plan DPS-a, SNP-a i GP URA da potpišu Temeljni ugovor sa CPC, a da im je Temeljni ugovor sa SPC "most za to"

2709 pregleda 19 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Prava Crna Gora
Sa sastanka, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić poručio je sa sastanka odbora te stranke u Danilovgradu da će Demokratska partija socijalista (DPS) na lokalnim izborima u toj opštini "doživjeti debakl".

Kazao je da će, kao u Beranama, i u Danilovgradu lokalna vlast biti formirana bez Socijalističke narodne partije (SNP).

„Na predstojeće izbore u Danilovgradu Prava Crna Gora ulazi dignuta čela. Ni u jednom trenutku Prava Crna Gora nije doprinijela da dođe do ovakvog razvoja političke situacije u Crnoj Gori, naprotiv. Svjedočimo jednom vrlo opasnom istorijskom procesu gdje se jedna duboko kriminalizovana, 30. avgusta poražena struktura vraća na vlast, dodatno uz podršku onih koji su dobili svoje glasove na anti DPS politici. Vraćaju na vlast one koji su ekonomski poharali ovo zemlju, obogatili se na račun građana, podijelili Crnu Goru. Mi smo danas prinuđeni da se opet borimo za naše svetinje, a mislim da će sada ova borba biti još teža i opasnija", rekao je Milačić, kako je saopšteno iz Prave.

Tvrdi da je plan DPS-a, SNP-a i Građanskog pokreta URA da potpišu Temeljni ugovor sa Crnogorskom pravoslavnom crkvom (CPC), a da im je Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom "most za to".

"Potpisivanje ugovora sa CPC bi bilo državno legitimisanje jedne nepriznate i nekanonske organizacije, što bi onda u perspektivi predstavljalo mnogo veću opasnost po imovinu i prava jedine kanonske vjerske organizacije pravoslavnog naroda, a to je Srpska pravoslavna Crkva. Upravo ovaj proces i ovaj naum je, čini mi se, opasniji po SPC, ali i Crnu Goru, čak i od onog Đukanovićevog Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji je digao Crnu Goru na noge. Prava Crna Gora će se na odlučan i ozbiljan način pobuniti protiv ovog opasnog procesa", naveo je Milačić.

Kazao je da će Prava Crna Gora, kao i u Beranama, biti politička snaga koja će dati puni doprinos padu DPS-a u Danilovgradu i biti nezaobilazan činilac buduće vlasti. "I ovdje ćemo, kao i u Beranama, formirati vlast bez SNP-a", zaključio je on.

Predsjednik danilovgradskog odbora Prave i politički direktor te partije Željko Savović je kazao da se "najveće svetinje u Crnoj Gori" nalaze baš u Danilovgradu.

"Tako da je Danilovgrad, mogu reći, religiozni centar Crne Gore, ali nažalost u njemu postoje političke strukture koje se ističu upravo onom politikom zbog koje je narod morao da brani naše svetinje. Upravo zbog toga, ali naravno i zbog ekonomske devastacije našeg grada, naša je obaveza da ovu lokalnu garnituru na lokalnim izborima pošaljemo u političku prošlost", rekao je Savović.

Član lokalnog odbora Prave Dragoljub Pavićević podsjetio je da je nekad u Danilovgradu radilo petnaestak fabrika.

"Čak su i iz drugih gradova dolazili da rade ovdje. Sve to je putem raznih sumnjivih privatizacija i mahinacija uništio DPS. Međutim, ono što je tužno, ima ne malo onih kojima je upravo DPS uzeo posao i hljeb, a koji ih i danas glasaju. Međutim, desile su se veličanstvene litije i 30. avgust, oslobođenje, a onda su se pojedini prodali i poigrali sa narodnom pobjedom. No, sada imamo šansu na lokalnom nivou, ovdje u Danilovgradu, da napravimo ozbiljan pomak i odgovorimo na to", rekao je Pavićević.

Član odbora Mirko Stanković je nazvao poražavajućim da je u Danilovgradu "ogromna nezaposlenost".

"Posebno mladih ljudi koji nemaju mogućnost da obavljaju poslove iz svoje struke, pa je primjetna velika stopa rada na crno. Ovo je ključni problem na koji se svi zajedno moramo fokusirati i bez dileme Prava Crna Gora će ovdje dati svoj maksimum što se toga tiče", zaključio je Stanković.

Bonus video: