Sjednice kolašinskog parlamenta ubuduće uživo na YouTube kanalu

Šćepanovć i Đukić, takođe su usaglasili da će prije samog utvrđivanja prijedloga odluka, putem “javnog slušanja” konsultovati odbornike u vezi sa određenim dokumentima koji se nađu na dnevnom redu SO Kolašin

2448 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Opština Kolašin
Foto: Opština Kolašin

U cilju povećanja transparentnosti i otvorenosti u radu lokalnog parlamenta, preko YouTube kanala biće obezbijeđen uživo prenos svih sjednica Skupštine opštine (SO) Kolašin.

To je saopšteno nakon sastanka predsjednice Opštine Marte Šćepanović sa predsjednikom lokalnog parlamenta Milanom Đukićem.

Najavljena je i kupovina opreme u tu svrhu, a, tvrde, da će prenos uživo, “građanima omogućiti bolji uvid u rad svojih predstavnika, ali i doprinijeti jačanju kontrolne i nadzorne uloge lokalnog parlamenta”.

Šćepanovć i Đukić, takođe su usaglasili da će prije samog utvrđivanja prijedloga odluka, putem “javnog slušanja” konsultovati odbornike u vezi sa određenim dokumentima koji se nađu na dnevnom redu SO Kolašin.

“Na sastanku u kabinetu predsjednice Opštine, zaključeno je da će se u cilju unaprjedjenja rada lokalnog parlamenta, predsjednik Đukić obratiti predstavnici OEBS-a u Crnoj Gori povodom mnogobrojnih edukacija namijenjenih odbornicima. To će unaprijediti njihovu kontrolnu ulogu i uspostaviti bolju ravnotežu u saradnji sa ostalim institucijama.”, saopšteno je nakon sastanka Šćepanović i predsjednika SO.

Bonus video: