"Uspjeh Crne Gore u evropskim integracijama bi podstakao sve ostale države da se brže kreću ka EU"

“Govoreći o ekonomskoj saradnji, zajednički je konstatovano da je važno opet organizovati zajedničke sjednice dviju vlada, što bi dalo novi impuls bilateralnim odnosima Crne Gore i Sjeverne Makedonije”

1568 pregleda 1 komentar(a)
Foto: PR služba Ministarstva vanjskih poslova
Foto: PR služba Ministarstva vanjskih poslova

Uspjeh Crne Gore u evropskim integracijama podstakao bi sve ostale države da se brže kreću ka Evropskoj uniji (EU).

To je ocijenjeno tokom razgovora crnogorskog ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića i ambasadora Sjeverne Makedonije Mihajla Trpkoskog.

Iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore rekli su da je tokom razgovora navedeno da su dvije prijateljske države sudbinski povezane, kao i da ostvaruju izuzetnu saradnju koja može biti primjer i većim zemljama.

“U kontekstu evropske integracije, istaknuto je da bi uspjeh Crne Gore podstakao sve ostale države da se brže kreću ka EU”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, rečeno je da zbog vitalnog interesa EU treba pokazati da je politika proširenja živa, kao i da, uprkos dosadašnjim zastojima, treba pokrenuti proces i započeti pregovore sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

“Govoreći o ekonomskoj saradnji, zajednički je konstatovano da je važno opet organizovati zajedničke sjednice dviju vlada, što bi dalo novi impuls bilateralnim odnosima Crne Gore i Sjeverne Makedonije”, rekli su iz Ministarstva.

Bonus video: