Čučka: Crnogorska će pokrenuti proceduru za smjenu predsjednika SO Budva

"Osim što nas je označio kao “kupljene”, u naše ime je postavljao vijenac na spomeniku strijeljanim pripadnicima Ravnogorskog pokreta"
83 pregleda 9 komentar(a)
Miodrag Čučka, Foto: Vuk Lajović
Miodrag Čučka, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 12.10.2017. 10:29h

Crnogorska će pokrenuti proceduru za smjenu predsjednika Skupštine opštine (SO) Budva, Đorđija Vujovića, saopšteno je danas iz te partije.

"Nakon održanih sjednica Skupštine opštine Budva zadovoljno mogu da konstatujem da je Klub odbornika Crnogorske ostao dosljedan zaštiti interesa građana Budve. Podržavanjem odluka koje se tiču zabrane gradnje u centru Petrovca i Budve, Miločerskog parka i luke naši odbornici su pokazali kako se voli i brani ovaj grad. Iako samo njih troje u opozicionim redovima, uspjeli su da razobliče da je sve te odluke predsjednik Opštine mogao donijeti sam i da Opština već participira kao stranka u postupku za izdavanje građevinske dozvole za gradnju u Miločerskom parku", istakao je Miodrag Čučka, predsjednik Opštinskog odbora (OO) Crnogorske Budva.

On je dodao da građani Budve treba da znaju da su one silne prozivke prethodnih mjeseci, kako opozicionim odbornicima nije stalo do zaštite prirodnog dobra, samo populistički napad vladajuće većine čiji predsjednik Opštine čak i na sjednicama pokušava da disciplinuje odbornike pa i predsjednika Skupštine, zaboravljajući osnovni princip podjele vlasti na izvršnu i zakonodavnu.

"Korektno je od strane izvršne vlasti da konsultuje zakonodavnu, samo neka pojedinci vode računa kako preko medija prozivaju i oslovljavaju odbornike i partije jer u Budvi se svi znamo, u sazivu nema korumpiranih i kupljenih, a tako izgovorene klevete mogu da se vrate kao bumerang, mada vidimo da im se vraća i to upravo od njihovih koalicionih partnera. Mi nijesmo zaboravili ni neprimjerene javne istupe predsjednika SO Budva koji je izabran upravo našim glasovima. Osim što nas je označio kao “kupljene”, u naše ime je postavljao vijenac na spomeniku strijeljanim pripadnicima Ravnogorskog pokreta. Nije naša namjera da vrijeđamo bilo čiju ličnu tragediju, ali predsjednik SO za to nije dobio našu podršku. Mi iz Crnogorske jasno i glasno to osuđujemo, a moramo priznati da smo razočarani odsustvom reakcije njegovih koalicionih partnera URA/LP/SDP", kazao je Čučka.

Po mnjegovim riječima, njima je javno izvinjenje predsjednika SO Budva značilo, ali ne u bitnoj mjeri da ne nastave proceduru njegove smjene.

"Poštujući princip smjenjivosti, nakon održavanja našeg Opštinskog odbora, tražićemo podršku svih odborničkih klubova za inicijativu koju ćemo podnijeti", zaključio je Čučka.

Bonus video: