Leković: Mi smo svetionik slobodnog Bara

Oni koji su zbog "malo fotelja i funkcija" Baranima "kukavički uskratili pravo da glasaju 19. juna i od izbora pobjegli glavom bez obzira" već su izgubili i priznali poraz, kazao je predsjednik mladih Demokrata

1966 pregleda 3 komentar(a)
Sa konvencije, Foto: Demokratska Crna Gora
Sa konvencije, Foto: Demokratska Crna Gora

Govoriti o mladima u Baru, gradu iz kojeg mladi svakodnevno odlaze, nije nimalo lak zadatak, kazao je na Konvenciji Demokratske Crne Gore u toj opštini predsjednik mladih Demokrata Momčilo Leković.

„Gotovo svako od vas prisutnih ima nekog ko je bio primoran da napusti ovaj grad, da napusti svoju porodicu i napusti svoje ognjište. Neko na palubi broda, neko na skeli, neko u kamionu, neko u nekoj kancelariji daleko preko Atlantika, ali svako, svako od njih sa samo jednom željom i jednom molitvom, da se jednog dana vrati ovdje u svoj rodni Bar“, kazao je Leković.

Dodao je da je misija Demokrata, kako je saopšteno iz te partije, da "krče put kojim će oni koji su morali da odu da se vrate i budu opet svoji na svome".

„I kao što onaj najljepši svetionik tamo na kraju grada svijetli i dočekuje brodove, tako sada svijetlimo i mi za sve one mlade ljude koji morali otići odavde. Mi smo nada i svjetlo da će i u ovom gradu svanuti najljepša zora, onakva kakva je svanula tog 31. avgusta 2020. godine. Mi smo svetionik slobodnog Bara, mi smo snaga. Mi imamo viziju“, kazao je Leković.

Oni koji su zbog "malo fotelja i funkcija" Baranima "kukavički uskratili pravo da glasaju 19. juna i od izbora pobjegli glavom bez obzira" već su izgubili i priznali poraz, naveo je on.

„Znate ono kad vam kažu da 'biraju Bar'? E tada vas lažu, i biraju privatni interes. Kada vam kažu da 'sigurnim korakom' koračaju Barom, lažu vas, jer im korak nikad nije bio kraći i nesigurniji, a kada vam kažu 'Dosljedno za Bar', znajte da vas lažu jer su dosljedni samo u brizi za sopstvene džepove!“, rekao je predsjednik mladih Demokrata.

Svaka, kako je kazao, njihova priča o životnoj sredini, suživotu, antifašizmu, miru i prajteljstvu je "najobičnija laž", jer o tome "svjedoče djela: od posječenih čempresa do fašističkih poruka i huškanja sopstvenih sugrađana".

„Već sada odavde, sa ovog mjesta, vidim oktobarsku pobjedu, vidim najljepšu zoru koja će svanuti tog 24. oktobra, vidim oslobođeni i moderan Bar u kojem svako ima svoje mjesto, vidim vas kako slavite i predvodite“, zaključio je Leković.

Bonus video: