BS: Podržavamo inicijativu da Pravni fakultet nastavi sa radom u Bijelom Polju

Iz te partije očekuju da će i ministar prosvjete Miomir Vojinović "cijeniti ovu problemtiku na valjan način i dati doprinos očuvanja rada ovog fakulteta u našoj opštini"

2479 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka
Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka (BS) saopštila je da podržava inicijativu da Pravni fakultet nastavi sa radom u Bijelom Polju.

U saopštenju iz BS poručuju da se "kao stranka koja je u vrhu svojih programskih prioriteta postavila ravnomjerni regionalni razvoj" zalažu za očuvanje postojećih i otvaranje novih smjerova i fakulteta u Bijelom Polju.

"Inicijativa o ukidanju Pravnog fakulteta u Bijelom Polju je štetna i ima niz direktnih negativnih implikacija po razvoj ove opštine i stanovnike sjevernog regiona države. U potpunosti podržavamo inicijativu studenata, građana Bijelog Polja i ostalih da Pravni fakultet nastavi sa radom u Bijelom Polju", piše u saopštenju.

Iz te partije očekuju da će i ministar prosvjete Miomir Vojinović "cijeniti ovu problemtiku na valjan način i dati doprinos očuvanja rada ovog fakulteta u našoj opštini."

"Evidentan je odlazak ljudi iz svih opština sjevernog regiona, posebno onih mladih, a zatvaranje Pravnog fakulteta u Bijelom Polju bi taj proces samo ubrzao”, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Bonus video: