Đurović - Hasijev: Crna Gora i Azerbejdžan mogu da unaprijede saradnju u oblasti energetike i turizma

Iz Skupštine su kazali da je Đurović uputila poziv predsjednici parlamenta Azerbejdžana Mili Medžlis Sahibi Gafarovoj da u što skorijem roku posjeti Crnu Goru

4623 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Crna Gora i Azerbejdžan mogu značajno unaprijediti saradnju u oblasti energetike, turizma, kao i obezbjeđivanjem kontinuiranih direktnih letova između dvije države, ocijenila je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Đurović je to kazala na sastanku sa novoimenovanim ambasadorom Azerbejdžana Kamilom Tadžidom Hasijevim.

Đurović je Hasijevu poželjela dobrodošlicu i uspješnu diplomatsku misiju u Crnoj Gori, dodajući da postoji značajan prostor za dodatno unapređenje bilateralnih odnosa.

„Ona je istakla da crnogorska strana izrazito cijeni doprinos Azerbejdžana u razvoju i realizaciji vrijednih infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori, kao što je značajan turistički kompleks „Portonovi“, te da se naša zemlja na taj način afirmiše kao sigurna i atraktivna destinacija za investiciona ulaganja“, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, Đurović je istakla zadovoljstvo konstruktivnom i dinamičnom kooperacijom u okviru dosadašnjih bilateralnih odnosa.

„Ističući da dvije zemlje značajno mogu unaprijediti saradnju u oblasti energetike, turizma, kao i obezbjeđivanjem kontinuiranih direktnih letova između dvije države“, dodaje se u saopštenju.

Ona je kazala da je uvjerena da će Crna Gora i Azerbejdžan tokom mandata novoimenovanog ambasadora podići nivo saradnje u sferi kulture i obrazovanja, napominjući da uzajamna razmjena studenata doprinosi uspostavljanju čvršćih veza između dva naroda.

Iz Skupštine su kazali da je Đurović uputila poziv predsjednici parlamenta Azerbejdžana Mili Medžlis Sahibi Gafarovoj da u što skorijem roku posjeti Crnu Goru.

Hasijev je kazao da dvije zemlje imaju odlične bilateralne odnose i da je Crna Gora jedan od najboljih prijatelja Azerbejdžan.

„On je izrazio uvjerenje da će tokom svoje diplomatske misije u Crnoj Gori doprinijeti snažnijem produbljivanju odnosa, uz naglasak da interparlamentarna saradnja ima izuzetnu ulogu u povezivanju dvije države“, kaže se u saopštenju,

Iz Skupštine su dodali da je Hasijev dosadašnju parlamentarnu diplomatiju ocijenio kao odličnu.

On je dodao da su uzajamne posjete od naročitog značaja za intenziviranje bilateralnog dijaloga.

Kako je saopšteno, sastanku je prisustvovao i dosadašnji šef diplomatske misije Azerbejdžana u Crnoj Gori Azad Nagijev.

Bonus video: