Danas sjednica SO Ulcinj: DPS ne dolazi, vjerovatno ni DUA

Na dnevnom redu naći će se predlozi odluka o imenovanju skupštinskih odbora i savjeta. Takođe, odbornici bi trebalo da daju saglasnost na imenovanje potpredsjednika Opštine. Kako saznaju “Vijesti”, imena potpredsjednika Opštine biće objelodanjena na samoj sjednici

6301 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Samir Adrović
Foto: Samir Adrović

Odbornici DPS i BS neće prisustvovati današnjoj sjednici Skupštine opštine Ulcinj jer tvrde da je Skupština nezakonito konstituisana, saznaju “Vijesti” iz više izvora.

”Ne želimo da takvoj Skupštini svojim prisustvom damo legitimitet”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz DPS-a.

Naveo je da je konstituisanje SO Ulcinj predmet tužbe DPS-a pred Upravnim sudom.

Prema saznanjima “Vijesti”, DPS će podnijeti i krivične prijave protiv pojedinih odbornika nove većine (Koalicija za novi početak, URA, DP, SD, SDP i AA - Forca), koji su, kako tvrde, iz Đukanovićeve partije, prekršili statut i važeće zakone.

”Vijesti” nezvanično saznaju da iz istih razloga sjednici neće prisustvovati ni odbornici DUA-DSCG.

Predsjednik DUA Mehmed Zenka juče se nije javljao na “Vijestima” dostupne brojeve.

Ulcinjski odbor DPS-a ranije je saopštio da u nastavku konstitutivne sjednice SO, glasački listići na nedavno održanim izborima nisu bili pečatirani i zavedeni. Na toj sjednici, kojom je predsjedavao najstariji odbornik Genci Nimanbegu (Forca), odbornici su tajnim glasanjem za predsjednika SO izabrali Adrijana Mavrića (Forca). Protivkandidat Mavriću bila je Ivana Jančić Popović (DPS). Glasanju nijesu prisustvovali odbornici DPS, BS, DUA i DSCG.

Iz DPS-s su tada poručili da odluke donijete na toj sjednici SO Ulcinj, koja je, kako su kazali, protekla u znaku “opstrukcija, povreda Poslovnika i Statuta, ali i kršenja brojnih zakona i ostalih pozitivno – pravnih normi”, ne mogu imati bilo kakvu pravnu snagu i da su “apsolutno nezakonite”.

Na dnevnom redu pred odbornicima danas će se naći predlozi odluka o imenovanju skupštinskih odbora i savjeta. Takođe, odbornici bi trebalo da imenuju Opštinsku izbornu komisiju i daju saglasnost na imenovanje potpredsjednika Opštine. Kako saznaju “Vijesti”, imena potpredsjednika Opštine biće objelodanjena na samoj sjednici.

Bonus video: