Ostojić: Stavite u škaf Temeljni ugovor, a vidite šta ćemo sa ekonomijom i životom građana

"U slučaju nešto slabije sezone moraćete svaki dan po jedan ugovor sa vjerskim zajednicama da potpisujete da biste dovoljno zamajali građane"

5993 pregleda 17 komentar(a)
Ostojić, Foto: SD
Ostojić, Foto: SD

Umjesto što nam četvrtkom priređujete traljavo režirane predstave razdora oko tema koje ste usaglasili prije formiranja 43. vlade, gospoodo iz vlade, trebali biste sve temeljne ugovore, inicijative i tako dalje, da stavite u škaf, a da pogledate šta ćemo sa ekonomijom i životom građana, rekao je Spasoje Ostojić, funkcionera Socijaldemokrata (SDCG) u saopštenju koje je medijima dostavila ta partija.

"Jutros je prinos na našu obveznicu prešao devet odsto. To nam dalje znači da bi se država vjerovatno po toj ili sličnoj kamati zaduživala eventualnom novom emisijom", dodao je Ostojić.

Navodi da "tako enormno visoka kamata osim velikih troškova zaduženja pravi cio niz negativnih reperkusija u ekonomiji".

"Koliko u ponedjeljak ozbiljna vlada bi otpočela pregovore sa MMF-om, a uporedo činila sve da popravi ovaj katastrofalan rejting kod investitora. U slučaju nešto slabije sezone moraćete svaki dan po jedan ugovor sa vjerskim zajednicama da potpisujete da biste dovoljno zamajali građane", zaključio je Ostojić.