Đurović o zadržavanju Šaranovića i Smailovića: Za dobrosusjedske odnose nije dobro da se ovakve stvari dešavaju

"Kao predsjednica Skupštine, imam obavezu da stanem u zaštitu poslanika crnogorskog parlamenta i da branim njihovo integritet, te pravo da slobodno i bez problema putuju u svaku državu", saopštila je predsjednica Skupštine

16088 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović osudila je zadržavanje poslanika Bošnjačke stranke (BS) Amera Smailovića i Demokratske Crne Gore Danila Šaranovića na granice Srbije i "neprijatnosti kojem su bili izloženi".

Đurović je istakla da za ukupne prijateljske i dobrosusjedske odnose Crne Gore i Srbije nije dobro da se ovakve stvari dešavaju, "posebno što se radi o događajima koji se ponavljaju".

"Kao predsjednica Skupštine, imam obavezu da stanem u zaštitu poslanika crnogorskog parlamenta i da branim njihovo integritet, te pravo da slobodno i bez problema putuju u svaku državu", navela je ona na svom Tviter nalogu.

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković i Predrag Bošković takođe su osudili postupanje granične policije Srbije prema poslaniku Šaranoviću i Smailoviću.

Šaranović je danas saopštio da je pri izlasku iz Srbije sa porodicom doživio "duže zadržavanje, detaljno prestresanje, svojevrsno maltretiranje", dok je Smailović juče takođe kazao da je doživio "neprijatnost na graničnom prelazu u Srbiji".

Bonus video: