Abazović: Crna Gora šalje pozitivnu i drugačiju poruku, otvaramo vrata najuspješnijim ljudima svijeta

"Već se priča o mogućnostima da se neki djelovi poslovanja prenesu u Crnu Goru", saopštio je predsjednik Vlade i dodao da će potpredsjednik kompanije Google danas imati sastanke sa ljudima koji se bave IT sektorom

4868 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Ono čemu Crna Gora treba da teži je da najuspješniji ljudi svijeta koji su globalno promijenili stvari svojim inovacijama i idejama prepoznaju našu državu kao zemlju koja nudi neke mogućnosti.

To je kazao predsjednik Vlade Dritan Abazović na pres konferenciji sa potpredsjednikom kompanije Google Bredlijem Horovicem.

Abazović je ocijenio i da je vrlo važno da "gospoda poput Horovica dođu u Crnu Goru i sagledaju njene kapacitete i mogućnosti".

On je kazao da su razgovarali o tome da je Crna Gora i dalje prilično nepoznata u određenim djelovima svijeta, ali da se ta slika ovakvim posjetama i ljudima mijenja.

"Horovic je razgovarao sa kolegama iz Google-a, mnoge njegove kolege žele da posjete Crnu Goru. Već se priča o mogućnostima da se neki djelovi poslovanja prenesu u Crnu Goru", saopštio je Abazović i dodao da će Horovic danas imati sastanke sa ljudima koji se bave IT sektorom.

"Crna Gora šalje pozitivnu i drugačiju poruku, otvaramo vrata prema najuspješnijim ljudima svijeta", zaključio je Abazović na konferenciji za novinare.

U obraćanju novinarima, Horovic je rekao da je Crna Gora sjajna i divna, te da se u malim zemljama sve svodi na ljudski kapital.

"Vi ovdje imate priliku da uradite nešto što će poprimiti regionalne, međunarodne razmjere. Ovo je posjeta u kojoj provjeravam koje prilike postoje", rekao je Horovic, navodeći da će nastojati da privuče što više kolega da posjete Crnu Goru.