Janković se sastala s Đukanovićem: Austrija će nastaviti da bilateralno podržava Crnu Goru

Janković je izrazila zadovoljstvo što će na dužnosti ambasadora moći da doprinosi unapređenju tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa dvije zemlje
75 pregleda 2 komentar(a)
Ana Janković, Milo Đukanović, Foto: DPS
Ana Janković, Milo Đukanović, Foto: DPS
Ažurirano: 11.10.2017. 16:00h

Austrija će nastaviti da bilateralno podržava Crnu Goru, ali i kroz komplementarne regionalne procese i unutar struktura Evropske unije (EU) u okviru kojih će nastaviti da afirmiše princip regate u politici proširenja, saopštila je austrijska ambasadorska u Podgorici, Ana Janković.

Kako je saopšteno iz Demokratske partije socijalista (DPS), Janković je danas primio predsjednik DPS-a Milo Đukanović, i izrazio zahvalnost Austriji za podršku i pomoć reformskim i integracionim procesima, što je predstavljalo dodatni impuls sadržajnim odnosima dvije zemlje na svim nivoima, u brojnim oblastima.

Đukanović je, kako se navodi, posebno zahvalio Beču na podršci koju u kontinuitetu pruža regionu Zapadnog Balkana.

Janković je izrazila zadovoljstvo što će na dužnosti ambasadora moći da doprinosi unapređenju tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa dvije zemlje.

Ona je, kako je saopšteno, pozdravila napredak Crne Gore u regionalnom i evropskom kontekstu, uključujući i punopravno članstvo u krovnoj bezbjednosnoj strukturi.

„U tom smislu, uputila je riječi ohrabrenja u cilju daljeg ispunjavanja obaveza na putu za punopravno članstvo u EU i naglasila da će Austrija nastaviti snažno da podržava Crnu Goru, bilateralno, ali i kroz komplementarne regionalne procese, kao i unutar struktura EU u okviru čega će nastaviti da afirmiše princip regate u politici proširenja“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su, dodaje se, razmijenili mišljenja i o aktuelnim političkim kretanjima u Crnoj Gori.

Bonus video: