Dukaj: Javna uprava se mora prilagođavati potrebama građana

Dukaj se sastao sa predstavnicom IBM-a Jelenom Đerisilo, direktorom Agfa NV predstavništva Jugoistočne Evrope, Markom Pandrcom i direktorom kompanije medIT, Samirom Dedovićem

1738 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave

Javna uprava mora biti servis građana i mora se prilagođavati njihovim potrebama, poručio je resorni ministar Marash Dukaj.

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave (MJU), Dukaj se sastao sa predstavnicom IBM-a Jelenom Đerisilo, direktorom Agfa NV predstavništva Jugoistočne Evrope, Markom Pandrcom i direktorom kompanije medIT, Samirom Dedovićem.

Navodi se da je Dukaj sagovornike upoznao sa strukturom MJU, pri čemu je istakao da su glavni ciljevi reforma javne uprave i digitalizacija, i uspostavljanje efikasne i transparentne javne uprave.

“Javna uprava mora biti servis građana i moramo se prilagođavati potrebama građana”, rekao je Dukaj.

Navodi se da je Đerisilo prezentovala rad IBM-a i predstavila plan kako ostvariti međusobnu saradnju.

Dedović je, kako se dodaje, upoznao sagovornike sa uporednim iskustvima u vezi sa implementacijom digitalnih sistema i elektronskih dokumenata u državama regiona.

Vršilac dužnosti generalnog direktora za infrastrukturu, informacionu bezbjednost, digitalizaciju i e-servise, Dušan Polović, rekao je da se Ministarstvo oslanja na IBM i da je cilj da administracija bude posvećena građanima, tako što će im olakšati pristup uslugama.

Bonus video: