SD: Ko nakon skandala sa Milutinom Đukanovićem nastavi da podržava Vladu, postaje saučesnik u brukanju Crne Gore

U saopštenju navode da više "nema izmotavanja", te da je današnja sjednica Vlade "samo potvrdila da je Dritan Abazović Vučićev šegrt koji je odlučio da ovu državu satre do kraja, i da završi ono što je 2020. godine započeo"

4023 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Socijaldemokrate Crne Gore (SDCG) saopštile su da je ovako koncipirana manjinska vlada "jedna od najvećih političkih prevara" u Crnoj Gori koja je u poslednje vrijeme "servirana", dodajući da ko pristane da joj nakon imenovanja čelnika DF-a Milutina Đukanovića za predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore, učestvuje ili na bilo koji način pruža podršku, postaje saučesnik "u brukanju Crne Gore i daljem urušavanju temeljnih vrijednosti za koje smo se prethodnih decenija, svi skupa, teškom mukom izborili."

U saopštenju navode da više "nema izmotavanja", te da je današnja sjednica Vlade "samo potvrdila da je Dritan Abazović Vučićev šegrt koji je odlučio da ovu državu satre do kraja, i da završi ono što je 2020. godine započeo."

"No, SD od Abazovića i njegove Vlade nas ništa ne čudi. Jer Abazović je samo umivenija verzija Milutina Đukanovića, sa istim zadatkom. Milutin je, makar, iskren u svojim namjerama i političku podršku dobija na jasno definisanoj agendi. Abazović, s druge strane, predstavljajući se kao “pomiritelj” Crne Gore i demokrata, za ove 2 godine uspio je više nego Milutin Đukanović i svi funkcioneri Nove srpske demokratije otkako postoje na političkoj sceni Crne Gore", navodi se u saopštenju SD-a.

Jednom je, kako su saopštili, "Abazović prevario Crnogorce čije glasove sad koristi za realizaciju Vučićevog “srpskog sveta”, dodajući da njih "niti će, baš kao što nas neće natjerati da ćutimo zbog bilo kakve “dubine”.

"Ova kakofonska družina, na žalost građana, funkcionise upravo onako kako smo najavili: Abazović ustupa državna preduzeća DF-u kao da izdaje ličnu garsonjeru; DF se više ni ne trudi da glumi opoziciju; SNP opošljava Temeljni ugovor i Otvoreni Balkan; a građanske partije tvituju nakon što redovno bivaju preglasavane, dok oni koji ih sve skupa podržavaju…pišu saopštenja. Je li dosta bilo?!", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: