Abazović: Podgorica postaje Regionalni centar za borbu protiv sajber kriminala, veliko priznanje za državu i UCG

Kako je saopšteno, riječ je o projektu francuskog Ministarstva za Evropu i vanjske poslove koje je u februaru ove godine pokrenulo projekat osnivanja Francuskog centra za ekspertizu bezbjednosti u Jugoistočnoj Evropi, s cilje da Centar bude nadležan za zemlje Zapadnog Balkana

7176 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Crne Gore Dritan Abazović poručio je ambasadoru Francuske Kristijanu Timonijeu da mu je „čast da Vas obavijestim da će sjedište Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala i za sajber bezbjednost biti u Podgorici."

"Uspjeli smo u onome što smo pokrenuli 29. marta zajedno sa rektorom Univerziteta Crne Gore, predajući pismo namjere ambasadoru Timonijeu“, kazao je Abazović, navodi se u saopštenju.

Povezani članci

24. Jun 2022.

Centar borbe protiv sajber kriminala u Crnoj Gori

Timonije je, kako je saopšteno, obavijestio Abazovića o tome da je Podgorica izabrana za sjedište pomenutog Regionalnog centra, koje će biti u Naučno-tehnološkom parku u Podgorici.

„Veliko priznanje za našu državu i Univerzitet Crne Gore. Izgradili smo povjerenje najvećih saveznika. Crna Gora je zaista lider na Zapadnom Balkanu. Nastavljamo dalje, još snažnije, odlučnije i konkretnije. Radimo velike stvari za našu državu“, poručio je Abazović.

Kako je saopšteno, riječ je o projektu francuskog Ministarstva za Evropu i vanjske poslove koje je u februaru ove godine pokrenulo projekat osnivanja Francuskog centra za ekspertizu bezbjednosti u Jugoistočnoj Evropi, s cilje da Centar bude nadležan za zemlje Zapadnog Balkana.

Bonus video: