"Neće ih spasiti odlaganje izbora"

Pejović: Dva i po miliona eura opredijeljena za razvoj Zete iskorišćena da se šminkaju ulice po Podgorici

"Investicije su izostale, a nadomjestili su ih političke afere koje su se dešavale svih ovih godina za vrijeme vladavine DPS, među kojima se istakla 'Afera koverat' koja je pokazala kako funkcionišu organizovane kriminalne grupe u krađi izbora"

4161 pregleda 2 komentar(a)
Sa konvencije u Zeti, Foto: Demokratska Crna Gora
Sa konvencije u Zeti, Foto: Demokratska Crna Gora

Nijedan infrastrukturni projekat u Zeti nije završen do kraja, a iz kase Zete u periodu kad je postala gradska opština, dva i po miliona eura opredijeljena za razvoj Zete vraćena su u kasu glavnog grada što je iskorišćeno da Ivan Vuković i njegovi prethodnici šminkaju ulice po Podgorici, rekao je odbornik Demokrata u Skupštine opštine Golubovci Novica Pejović.

On je to, kako se navodi u saopštenju Demokrata, rekao tokom druge konvencijie Demokratske Crne Gore u Zeti.

"Neće ih spasiti odlaganje izbora. Sud naroda će ih stići, pa da li će to biti jul ili oktobar ili januar, sve isto, jer od suda naroda niko nije pobjegao. Doživjeće najveći poraz koji pamti Crna Gora, a kako će ih pamtiti Zećani to neka se dobro zamisle. Kad budemo nosioci vlasti, a biće to brzo, od prvog dana ćemo krenuti u razvoj Zete, jer ako ko to zaslužuje - zaslužuju Zeta i Zećani", dodao je Pejović.

Istakao je da veliki broj okupljenih na drugoj konvenciji pokazuje da su "Demokrate na pravom putu".

"Na putu pobjeda, pomirenja, na putu snažne i razvijene Zete u kojoj će svako imati mogućnost da živi i radi od svog rada", dodao je Pejović.

Dodao je da Zeta i te kako ima potencijala, ali da je svaka razvojna šansa zaustavljena, "jer su na vlasti bili ljudi čiji je odnos prema Zeti i Zećanima bio nedomaćinski".

"I da su im upravo zbog toga građani ovog lijepog i potencijala punog kraja 30. avgusta pokazali gdje im je mjesto. A, pozicija im je sada i mnogo niža i zbog toga su navalili svim silama da osamostale Zetu prije lokalnih izbora, jer im je budući rezultat jasan", navodi Pejović.

Kaže da "Zeta jeste i naša i njihova, ali nije ničija prćija".

"Zeta je i naših očeva, i naših đedova, i naših prađedova. Zato mi imamo obavezu da je ostavimo našoj djeci, našim unučadima i svim pokoljenjima koja nam dolaze. Ali da im ostavimo jaču, bolju, razvijeniju, ako je moguće i veću. Ali ne da je upropaštavamo kako su oni to radili svih ovih godina unazad", naglasio je Pejović.

Kako se navodi u saopštenju "objasnio da po broju stanovnika i po resursima Zeta jeste mjesto gdje je za očekivati brojne investicije na svim poljima".

"Te investicije su izostale, a nadomjestili su ih političke afere koje su se dešavale svih ovih godina za vrijeme vladavine DPS, među kojima se istakla 'Afera koverat' koja je pokazala kako funkcionišu organizovane kriminalne grupe u krađi izbora", zaključio je Pejović.