SNP Podgorica: Glavni grad i Vuković nisu ništa učinili da spriječe devastaciju Ljubovića

"Ovo je očigledno još jedan pokušaj aktuelnog gradonačelnika Podgorice da u susret lokalnim izborima u oktobru prikupi još neki politički poen, i to preko Ljubovića za koji je do danas pokazao malo interesovanja", saopštili su oni

4227 pregleda 5 komentar(a)
Podgorica (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Podgorica (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Glavni grad Podgorica, pod rukovodstvom Ivana Vukovića, nije ništa učinio da bi spriječio devastaciju Ljubovića, već su građani Podgorice svojim upornim protestima zaustavili naum lokalne samouprave da uništi ovaj prirodni biser našeg grada, saopštili su iz opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Glavnog grada.

Oni su podsjetili da su se u aprilu prošle godine obratili Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma sa zahtjevom da se brda Ljubović i Gorica proglase za zaštićena područja, odnosno parkove prirode.

"Tada smo ukazali resornom ministru Mitroviću da se podigla velika medijska prašina oko gradnje ulice i parkinga za stanare obližnjih zgrada u blizini Ljubovića, zbog čega je dio brda odvaljen i zbog čega su se mještani ovog dijela Podgorice javno suprostavili započetom poslu investitora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice", navodi se u saopštenju.

Iz podgoričkog SNP-a ističu da danas Ivan Vuković dolazi na "mjesto zločina", odnosno na Ljubović sa "novim obećanjem da će ovaj lokalitet uskoro dobiti šetalište".

"Ovo je očigledno još jedan pokušaj aktuelnog gradonačelnika Podgorice da u susret lokalnim izborima u oktobru prikupi još neki politički poen, i to preko Ljubovića za koji je do danas pokazao malo interesovanja", saopštili su oni.

Smatraju i da su "uzalud ovi providni pokušaji prodavanja magle građanima Podgorice od strane Vukovića".

"Podgoričani će znati da ocijene i ovaj njegov postupak, kao i cjelokupno djelovanje tokom prethodne četiri godine i da ga postave tamo gdje mu je mjesto, odnosno da ga za nekoliko mjeseci pošalju u političku prošlost", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: