Đukanović: Crna Gora nema više vremena za gubljenje

"Apsolutna posvećenost evropskim vrijednostima i podrška Vladi da zajedničkim radom dođemo do ostvarenja većinskog opredjeljenja građana Crne Gore da svoju budućnost vide u EU"

3061 pregleda 36 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Twitter/@predsjednik_cg
Milo Đukanović, Foto: Twitter/@predsjednik_cg

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović tokom susreta sa ambasadorima EU saopštio je da Crna Gora nema više vremena za gubljenje i da će dati podršku Vladi da zajedničkim radom dođe do ostvarenja većinskog opredjeljenja građana da svoju budućnost vide u Uniji.

"Veoma sadržajna i otvorena diskusija sa evropskim partnerima o obostrano važnim pitanjima. Izuzetno zadovoljstvo pozitivnim i kritičkim komentarima, što dodatno ohrabruje Crnu Goru nakon nikad jedinstvenije poruke Evropskog savjeta prošlog četvrtka u Briselu da je mjesto Zapadnog Balkana u EU", napisao je Đukanović na Tviteru.

Predsjednik Crne Gore je naveo da postoji puna saglasnost o neophodnosti preduzimanja važnih koraka na nacionalnom planu u poglavljima 23 i 24 u cilju deblokade pregovaračkog procesa Crne Gore.

"Jasno prepoznavanje nužnosti fokusa crnogorskih vlasti na prioritetna pitanja evropske integracije i ekonomskog oporavka jer Crna Gora nema više vremena za gubljenje. Apsolutna posvećenost evropskim vrijednostima i podrška Vladi da zajedničkim radom dođemo do ostvarenja većinskog opredjeljenja građana Crne Gore da svoju budućnost vide u EU", napisao je Đukanović.

On je zahvalio francuskom predsjedavanju na odluci da sjedište Regionalnog centra za sajber bezbjednost bude u Crnoj Gori.

Bonus video: