SD: Temeljni ugovor nakon prvog čitanja znači samo jedno - klasična izdaja države i njenih interesa

"Socijaldemokrate će biti na svakom mjestu, sa građankama i građanima, sa kojeg ćemo raditi sve da ovu izdaju Crne Gore spriječimo i zaustavimo. Pozivamo i sve ostale koji misle kao mi da Crnu Goru stave ispred funkcija i dignu glas protiv najveće izdaje ove države u njenoj novijoj istoriji"

17829 pregleda 37 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 28.06.2022. 20:08h

Socijaldemokrate Crne Gore poručile su da ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom nakon prvog čitanja znači "samo jedno - klasičnu izdaju države Crne Gore i njenih interesa", dodajući da su svoje kolege iz građanskih i manjinskih partija "dugo i mukotrpno pokušavali da ubijede" u to, ali da im nije pošlo za rukom.

Svega dva mjeseca je, kako navode, bilo dovoljno da "Vlada Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića otkrije svoje, u političkom smislu, izdajničke namjere i sklonost sluganstvu prema onome ko je aminovao formiranje ove karikature od Vlade."

"Kao što smo, od formiranja ove Vlade tvrdili, njeni jedini ciljevi jesu Otvoreni Balkan koji podrazumijeva apsolutnu političku i ekonomsku dominaciju susjedne Srbije kao i potpisivanje ugovora sa SPC koji, nakon prvog čitanja znači samo jedno - klasičnu izdaju države Crne Gore i njenih interesa. Naše kolege iz građanskih i manjinskih partija smo dugo i mukotrpno u ovo pokušavali da ubijedimo, nažalost, nije nam pošlo za rukom", piše u saopštenju SD-a.

Kažu da je sada jasno zbog čega "podanik interesa druge države i tuđe crkve, Dritan Abazović, ide u Beograd po političko mišljenje - da kao neki njegovi prethodnici, prije nešto više od 100 godina, izda Crnu Goru i u konačnom dovede do njenog suštinskog nestanka."

"Tu misiju je, baš kao i oni 1918, započeo terorisanjem građanki i građana slobodarskog Cetinja 4. i 5. septembra prošle godine, a završiće je, ako mu bude moglo biti, po istom principu kao i oni na koje se ugledao", navodi se u saopštenju.

Da li će Abazoviću "moći biti", Socijaldemokrate poručuju da u ovom trenutku to dominantno zavisi od ostalih političkih subjekata građanskog opredjeljenja, "a koji za sebe tvrde da su zaštitnici interesa Crne Gore."

"Kako bi ovog izdajnika, zajedno sa njegovom klikom, spriječili u ovom naumu, pozivamo sve državotvorne partije da, koliko je sjutra, uskrate podršku kvislingu Abazoviću i zajedno sa nama pokrenu proceduru obaranja ove Vlade koja, po elementima izdaje, uveliko prevazilazi 42. Vladu koju smo zajedno srušili", poručuju u saopštenju.

Premijeru Abazoviću poručuju da su "mnogi izdajnici pokušali da zatru Crnu Goru i njeno ime, ali su na kraju završili na smetlištu istorije."

"O tome kakav su im sud i na koji način davali oni kojima je Crna Gora na prvom mjestu nećemo, Abazović to veoma dobro zna, zato i pravi odstupnicu tamo gdje su svi slični njemu bježali tražeći spas. Mi mu, u ime svih građanki i građana kojima je Crna Gora iznad svega poručujemo - NEĆE PROĆI! Socijaldemokrate će biti na svakom mjestu, sa građankama i građanima, sa kojeg ćemo raditi sve da ovu izdaju Crne Gore spriječimo i zaustavimo. Pozivamo i sve ostale koji misle kao mi da Crnu Goru stave ispred funkcija i dignu glas protiv najveće izdaje ove države u njenoj novijoj istoriji", zaključuje se u saopštenju Socijaldemokrata.

Zirojević: Kvisling Abazović trenutno igra finalni čin izdaje Crne Gore

Portparol SD Nikola Zirojević saopštio je da "kvisling Abazović trenutno igra finalni čin izdaje Crne Gore".

"Kao klasično služinče tuđim interesima, počeo je kevćući, mašući rukama i besramno u Parlamentu prijeteći hapšenjima i nekakvim spiskovima. Ispostavilo se da se radilo o spisku obaveza potrebnih za izdaju Crne Gore. Njegovim i glasovima njegove partije izabrani su satirači ove države po svim šavovima, ogledani u liku i djelu Vesne Bratić i njoj sličnima. Bratićkin lik i djelo su, svojevremeno, poslanici URA veličali u Parlamentu. Proces izdaje je nastavljen 4. i 5. septembra prošle godine kada je ovaj izdajnik odigrao ključnu ulogu u terorisanju građanki i građana kojima je Crna Gora u srcu, na Cetinju, kako bi nasilno, pod pancirskim ćebetom, spustom iz helikoptera ustoličio mitropolita", istakao je Zirojević na Tviteru.

Zirojević
Zirojevićfoto: SD

On je dodao da je sve ovo Abazoviću bilo malo, pa je "nakon što je dobio podršku dijela građanskih i manjinskih stranaka, spremio i finalni čin izdaje Crne Gore - ugovor sa SPC pripremljen da dovede do nestanka ove države".

"Naše je da mu, glasnije nego ikad poručimo da ovo neće proći. Naše je da spriječimo potpisivanje akta koji ne znači ništa drugo do kapitulaciju Crne Gore pred velikosrpskim interesima. Naše je da izdajnika Abazovića, zajedno sa njegovom klikom, pošaljemo tamo gdje im je mjesto - na stub srama i pred sudske i tužilačke organe. Jer je šteta koju su, za ovako kratko vrijeme nanijeli državi Crnoj Gori, nemjerljiva. A za tu štetu će, kad-tad, a kad se Socijaldemokrate budu pitale sigurno, odgovarati. Izdaju Crne Gore vam nećemo dozvoliti", poručio je Zirojević.

Bonus video: