Abazović stigao u Beograd, dočekala ga Brnabić

Abazović će se sastati i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i sa predsjednikom Narodne skupštine Srbije Ivicom Dačićem

28602 pregleda 55 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Premijer Dritan Abazović stigao je u Beograd, u dvodnevnu zvaničnu posjetu Srbiji.

Premijerka Srbije Ana Brnabić priredila je svečani doček Abazoviću na platou ispred palate "Srbija".

Premijer Crne Gore je ispred Palate Srbije svečano dočekan, uz postrojenu Gardu Vojske Srbije i intoniranje himni.

Nakon svečanog dijela počeo je tete-a-tete sastanak Brnabić i Abazovića.

Dritan Abazović, Ana Brnabić
foto: Gov.me

Abazovića je prethodnom na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

Paralelno sa sastankom Abazovića i Brnabić, potpredsjednik Vlade Vlade za ekonomski sistem i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Joković, ministar finansija Aleksandar Damjanović i ministarka ekologije prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović imaju odvojene sastanke sa srbijanskim kolegama.

Joković i Nedimović
Joković i Nedimovićfoto: Gov.me

Joković će se sastati sa potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprovrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislavom Nedimovićem, dok će Damjanović i Novaković-Đurović imati odvojene sastanke sa Sinišom Malim i Irenom Vujović.

Sa sastanka Damjanovića i Malog
Sa sastanka Damjanovića i Malogfoto: Gov.me
Novaković Đurović i Vujović
Novaković Đurović i Vujovićfoto: Gov.me

Nakon odvojenih bilateralnih susreta, članovi dvije Vlade predvođeni Brnabić i Abazovićem održaće zajednički plenarni sastanak vlada Crne Gore i Srbije, poslije čega će uslijediti i zvanične izjave za medije.

Abazović će se sastati i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i sa predsjednikom Narodne skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

Bonus video: