Adrović imenovan za novog predsjednika Socijalnog savjeta

Predsjedništvo je saglasno da bi jedan od priorieta trebalo da bude usaglašavanje i potpisivanje novog Opšteg kolektivnog ugovora

2689 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Na današnjoj sjednici Predsjedništva Socijalnog savjeta Crne Gore za predsjednika tog tijela imenovan je ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, tokom ove godine predsjedavanje Savjetom pripada Vladi, a članovi Predsjedništva su tokom sjednice diskutovali o planiranim aktivnostima ponovo pomenutog ministarstva, "naglašavajući da socijalni dijalog nema alternativu u oblasti koja uređuje pitanja svijeta rada."

"U narednom periodu fokus interesovanja će biti na izmjenama i dopunama Zakona o radu u dijelu koji se odnosi na rad na daljinu i rad od kuće. Ovakav vid rada je aktuelizovan za vrijeme pandemije COVID 19 i konstatovana je potreba da se i ovaj vid rada adekvatno propiše. Takođe potrebno je izvršiti usklađivanje ZOR-a sa Direktivom EU o usklađivanju poslovnog i privatnog života", navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo je, kako zaključuju, saglasno da bi jedan od priorieta trebalo da bude usaglašavanje i potpisivanje novog Opšteg kolektivnog ugovora.

Bonus video: