Dio članova Glavnog odbora SNP prijeti bojkotom

Joković tvrdi da mu ne pada na pamet da se obračunava sa bilo kim, i najavio izbore u opštinskim odborima
72 pregleda 16 komentar(a)
Snežana Jonica, Vladimir Joković, Foto: Boris Pejović
Snežana Jonica, Vladimir Joković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.10.2017. 06:11h

Dio članova Socijalističke narode partije (SNP) najavio je da neće prisustvovati današnjoj sjednici Glavnog odbora ukoliko predsjednik Vladimir Joković ne zaustavi, kako tvrde, politički revanšizam u partiji.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” iz SNP-a, oni su Jokoviću poslali pismo u kojem traže da se dio partijskih funkcionera javno izvini zbog, kako tvrde, progona delegata koji na kongresu nijesu podržali Jokovića.

U pismu 63 od 127 članova GO, među kojima je i Snežana Jonica, navodi se da je dio članova bliskih Jokoviću “prijetio, vrijeđao i šamarao delegate” koji su na partijskom kongresu u avgustu podržali predsjedničku kandidaturu Jonice.

Kao primjer se navodi pomoćnik sekretara za komunalno-stambene poslove u Beranama Šeko Čilović, koji je smijenjen jer je podržao Jonicu.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” za dio članova GO sporan je i Jokovićev predlog da se ukine Odluka o produženju mandata opštinskih odbora i raspišu izbori u opštinskim organizacijama. Time se, kako tvrde, otvara prostor da se na čelo opštinskih odbora postave funkcioneri koji su na kongresu podržali novog lidera.

Joković je istakao da mu "ne pada na pamet da se obračunava sa bilo kim".

"Članovi u opštinskim odborima će birati svog predsjednika. Zašto bih se ja obračunavao sa nekim sa pozicije predsjednika, kad biraju članovi u mjesnim odborima”, izjavio je Joković za Antenu M.

Odluka o produženju mandata opštinskih odbora donijeta je u junu na predlog bivšeg lidera Srđana Milića, kako bi se time omogućilo sprovođenje procedura za vanredni kongres. Poslanik Aleksandar Damjanović kritikovao je tu odluku, navodeći da je time omogućeno dirigovano određivanje delegata za kongres.

“Od našeg članstva u pojedinim opštinama zavisi gdje i koga će izabrati na koje mjesto”, kazao je Joković, navodeći da će predložiti da se odluka o produženju mandata ne ukida u četiri grada gdje se održavaju izbori u novembru.

Bonus video: