Šaranović: Abazović se zahvaljuje što će crnogorski poslanici u 21. vijeku moći slobodno da se kreću između država

Potpredsjednica Zdenka Popović je poručila da je premijerka Srbije Ana Brnabić danas zvučala kao "par visokih funkcionera Komunističke partije Jugoslavije koji su tvrdili da su za Goli otok saznali tek nakon četrdeset godina"

9065 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Funkcioneri Demokratske Crne Gore reagovali su na današnju izjavu premijera Dritana Abazovića koji je poručio da će crnogorski poslanici od 1. jula ulaziti u Srbiju "bez restrikcija".

Brojni poslanici crnogorskog parlamenta bili su zadržavani na graničnim prelazima sa Srbijom, a jedan od njih, poslanik Demokrata Danilo Šaranović poručio je da se premijer "zahvaljuje što će crnogorski poslanici u 21. vijeku moći slobodno da se kreću između država".

"Predsjednik Vučić “moli” ministra Vulina da ukine maltretiranje. Abazović zahvaljuje što će crnogorski poslanici u 21. vijeku moći slobodno da se kreću između država, ne pitajući čemu je služio ovaj jednogodišnji primitivizam iz kojeg je Abazović izuzet. Da se razumijemo, ne primitivizam bratske Srbije i naroda Srbije, nego primitivizam samo par osoba iz Srbije. Bilo bi smiješno da nije tužno. Tragikomedija", napisao je Šaranović na Tviteru.

Potpredsjednica Demokrata Zdenka Popović je poručila da je premijerka Srbije Ana Brnabić danas zvučala kao "par visokih funkcionera Komunističke partije Jugoslavije koji su tvrdili da su za Goli otok saznali tek nakon četrdeset godina."

Popović
Popovićfoto: Press centar Demokrata

Brnabić je kazala da joj je Abazović danas skrenuo pažnju na "dešavanja s poslanicima", te da je to "prvi put čula danas".

Bonus video: