Đukanović o posjeti Abazovića Srbiji: Vidjećemo šta će biti efekti

"Crna Gora je veoma posvećena dobrosusjedskim odnosima i saradnjom u regionu. Nažalost tokom posljednjih par godina došlo je do određenih zahlađenja u odnosima između Srbije i Crne Gore"

17214 pregleda 24 komentar(a)
Đukanović, Foto: Screenshot/Youtube
Đukanović, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović komentarišući boravak u zvaničnoj posjeti Srbiji premijera Dritana Abazovića kazao je da je svaki razgovor između država, posebno država istog regiona veoma važan.

"Crna Gora je veoma posvećena dobrosusjedskim odnosima i saradnjom u regionu. Nažalost tokom posljednjih par godina došlo je do određenih zahlađenja u odnosima između Srbije i Crne Gore", rekao je Đukanović odgovarajući na pitanja novinara nakon NATO samita u Madridu.

Naveo je i da su različite percepcije tih razloga.

"U Crnoj Gori mi te razloge pronalazimo u obnovljenoj političkoj ideji Srbije da se pod plaštom brige za prava Srba u regionu u suštini miješa u suverenost susjednih država. To mora smetati svakoj državi i to smeta Crnoj Gori. Prirodno je da vladajuće političke strukture pokazuju interes da kroz obnovu i inteziviranje dijaloga traže puteve za prevladavanje tih razlika i nesporazuma i za obnovu dobrosusjedva. Svaki kontakt na tu temu i razgovor je dobrodošao i u tom kontekstu smatram da je poziv Abazoviću dobrodošao. Vidjećemo šta će biti efekti te posjete", kazao je Đukanović.

Bonus video: