Đukanović će odlikovati kapetane regente San Marina

Predsjednik države će kapetane regente Oskara Minu i Paola Rondelija dočekati u ponedjeljak u Rezidenciji na Cetinju

8000 pregleda 26 komentar(a)
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Kapetani regenti San Marina Oskar Mina i Paolo Rondeli boraviće na poziv predsjednika Mila Đukanovića u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori 4. i 5. jula.

Đukanović će, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, kapetane regente dočekati u ponedjeljak u Rezidenciji na Cetinju, uz najviše državne počasti.

Nakon upisivanja u knjigu gostiju, biće održan tete-a-tete razgovor koji će nastaviti susretom sa delegacijama. Predsjednik će odlikovati kapetane regente Ordenom Crnogorske velike zvijezde, nakon čega su planirane izjave za javnost.

Kapetani regenti San Marina je kolektivni ogran šefa države i šefa vlade San Marina. Uvijek se biraju dva kapetana regenta na period od po šest mjeseci i obično pripadaju suprotnim strankama.

Kapetani regenti San Marina odlikovali su u martu ove godine predsjednika Crne Gore ordenom Viteza velikog krsta.

Povezani članci

04. Mart 2022.

Đukanović odlikovan ordenom Viteza velikog krsta

U nastavku prvog dana posjete, kako je najavljeno, Đukanović će u Podgorici prirediti i svečanu večeru u čast visokih gostiju.

Drugog dana posjete, predsjednik i kapetani regenti San Marina učestvovaće na "Poslovnim razgovorima Crna Gora - San Marino” koji se organizuju u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore i nadležnim ministarstvima.

Kapetani regenti će tokom boravka u Crnoj Gori imati susrete i sa predsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem i potpredsjednicom Skupštine Brankom Bošnjak, koja će biti domaćin radnog ručka.

U delegaciji San Marina su ministri vanjskih poslova, međunarodne ekonomske saradnje i telekomunikacija Luka Bekari i ministar industrije, zanatstva i trgovine, tehnoloških istraživanja i za pojednostavljivanje propisa Fabio Rigi, koji će tokom posjete imati odvojene susrete sa crnogorskim kolegama potpredsjednikom Vlade i ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimovićem, ministrom vanjskih poslova Rankom Krivokapićem, ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem i ministarkom nauke i tehnološkog razvoja Biljanom Šćepanović.

Tokom zvanične posjete, ministri vanjskih poslova Crne Gore i San Marina potpisaće memorandum o jačanju političkih konsultacija dvije zemlje, zaključuje se u saopštenju iz kabineta predsjednika.

Bonus video: