Bogdanović: Vanredni izbori neminovnost

Nema tog krupnog pitanja oko kojeg konstituenti nelegitimne Vlade imaju saglasje, ocijenio šef Kluba Demokrata

9938 pregleda 20 komentar(a)
Kratkotrajno primirje kad se dijele funkcije: Bogdanović, Foto: Luka Zeković
Kratkotrajno primirje kad se dijele funkcije: Bogdanović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Kluba poslanika Demokrate - Demos “Mir je naša nacija” Boris Bogdanović ocijenio je da su vanredni parlamentarni izbori neminovnost, a pad Vlade scenario koji se niti u jednoj varijanti ne može izbjeći.

Komentarišući razmimoilaženja u vlasti oko potpisivanja Temeljnog ugovora, on je kazao da je “nelegitimna” Vlada “od samog starta na klimavim nogama”.

”Nema tog krupnog pitanja oko kojeg konstituenti nelegitimne Vlade imaju saglasje. Kratkotrajno primirje nastaje samo onog trenutka kad dijele funkcije i fotelje i kada jedni drugima pozamljuju kadrove”, rekao je Bogdanović.

Povodom posjete premijera Dritana Abazovića Srbiji Bogdanović je rekao da posjeta nije bila namijenjena popravljanju odnosa između bratski i prijateljski povezanih građana dvije zemlje, jer oni nijesu ni remetili te odnose.

On je istakao da odnose između dvije zemlje remete isključivo političke elite čiji se narativ svodi na “pećinski nacionalizam” i izlive mržnje, kako od nekoliko funkcionera iz Srbije, tako i od jednog broja funkcionera iz Crne Gore.

“Sama činjenica da se Dritan Abazović zahvaljuje Aleksandru Vučiću što u 21. vijeku na granicama neće maltretirati poslanike Skupštine Crne Gore koji se protive međupartijskoj saradnji sa strankama eksponentima Aleksandra Vučića i izjava Aleksandra Vulina da poslanici koji ne žele da se prodaju Aleksandru Vučiću, nijesu dobrodošli u Srbiju, potvrđuje našu tezu da je Dritan Abazović samo eksponent Aleksandra Vučića i predsjednika Albanije Edija Rame koji su ga na kratke staze unajmili za izvršenje njihovih političkih planova”, kazao je Bogdanović.

Bonus video: