Đukanović odlikovao kapetane regente San Marina

Orden Crnogorske velike zvijezd dodjeljuje se za naročite zasluge u očuvanju i unaprjeđenju prijateljstva i međudržavne saradnje između Crne Gore i drugih zemalja

6105 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 04.07.2022. 12:56h

Predsjednik Milo Đukanović odlikovao je kapetane regente San Marina Oskara Minu i Paola Rondelija Ordenom Crnogorske velike zvijezde, koji se dodjeljuje za naročite zasluge u očuvanju i unaprjeđenju prijateljstva i međudržavne saradnje između Crne Gore i drugih zemalja.

Đukanović je kazao da mu je veliko zadovoljstvo da Mini i Rondeliju uruči to visoko državno priznanje.

"Već sam vam kazao da smo nakon obnove nezavisnosti veoma puno radili na razvoju međudržavne saradnje, tome su naravno doprinijeli brojni kapetani regenti koji su predvodili San Marino u prethodnom periodu i koji su bili akteri razvoja međudržavne saradnje. Danas mi je veliko zadovoljstvo da predajem ovo priznanje vama, odam poštovanje prema San Marinu, prema svim kapetanima regentima koji su doprinijeli ovoj saradnji i prema vama lično", rekao je Đukanović, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika.

Đukanović je Minu i Rondelija, koji borave u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, dočekao danas na Cetinju uz najviše državne počasti.

Nakon ceremonije dočeka, upisivanja u knjigu gostiju, predsjednici su imali i tête-à-tête razgovor nakon čega je uslijedio sastanak delegacija dvije države.

Mina i Rondeli odlikovali su u martu ove godine Đukanovića ordenom Viteza velikog krsta.

Kapetani regenti San Marina je kolektivni ogran šefa države i šefa vlade San Marina. Uvijek se biraju dva kapetana regenta na period od po šest mjeseci i obično pripadaju suprotnim strankama.

Bonus video: