Camaj ubijedio i Albansku alijansu

Predsjednik Albanske alternative Đerđ Camaj i Albanske alijanse Miftar Baljidemaj pozvali su ostale albanske partije na formiranje zajedničkog bloka, uoči lokalnih izbora naredne godine
121 pregleda 0 komentar(a)
Đerđ Camaj, Foto: Savo Prelević
Đerđ Camaj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.10.2017. 14:46h

Albanska alternativa (AA) potpisala je sporazum o saradnji sa Albanskom alijansom iz Gusinja i tako nastavila okupljanje nacionalnih partija u Crnoj Gori.

Predsjednik Albanske alternative Đerđ Camaj i Albanske alijanse Miftar Baljidemaj pozvali su ostale albanske partije na formiranje zajedničkog bloka, uoči lokalnih izbora naredne godine.

“Pozivamo intelektualce, građanske grupe i ostale nacionalne subjekte da nam se pridruže u procesu koji je od najvećeg značaja za očuvanje nacionalnog identiteta Albanaca”, kazali su oni.

Albanska alternativa i Građanska inicijativa Smailja Maljića Čunmuljaja i Vaselja Siništaja nedavno su sklopile sporazum kojim su objedinile tu partiju osam godina nakon raskola. Oni su tada najavili da će i ostale političke partije pozvati na zajedničko djelovanje, navodeći da to od njih traže “birači i predstavnici dijaspore”.

Funkcioner Albanske alternative Nik Đeljošaj nedavno je najavio da će ta partija ubrzo početi razgovore o saradnji sa Demokratskom unijom Albanaca (DUA). Kako je tada pojašnjeno, dvije partije trebalo bi da sarađuju u Gusinju.

AA i DUA bile su dio koalicije “Albanci odlučno” na parlamentarnim izborima prošle godine.

Bonus video: