Abazović sa kapetanima regentima San Marina: Promocija teritorijalno malih država može dati jednu novu vrijednost EU

Mine je, kako navode, istakao da bilateralni odnosi koje dvije države uspostavljaju u budućnosti "mogu prosperirati jednu novu i veliku snagu"

3600 pregleda 5 komentar(a)
Abazović, Mine, Rondeli, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Mine, Rondeli, Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Crne Gore Dritan Abazović sastao se sa kapetanima regentima San Marina Oskarom Mineom i Paolom Rondelijem, koji borave u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Vlade, na sastanku je konstatovano da Crna Gora i San Marino, "kao dvije male prijateljske zemlje", imaju mnoge sličnosti i dobre bilateralne odnose zasnovane na "međusobnom razumijevanju i povjerenju“.

U saopštenju se navodi da su u delegaciji kapetana regenata Mine i Rondelija nalaze se još i Luka Bekari, ministar vanjskih poslova, međunarodne ekonomske saradnje i telekomunikacija, Fabio Rigi, ministar industrije, zanatstva i trgovine, tehnoloških istraživanja i za pojednostavljivanje propisa i Kjara Kardonja, ambasadorka San Marina u Crnoj Gori.

Mina je, kako navode, istakao da bilateralni odnosi koje dvije države uspostavljaju u budućnosti "mogu prosperirati jednu novu i veliku snagu."

"Kapetan regent Paolo Rondeli naglasio je da je položaj dvije zemlje podsticaj za stabilnije i jače odnose i da bi potpisivanje Memoranduma o jačanju međusobne saradnje bio dodatan impuls u tom smjeru", piše u saopštenju.

Abazović je, kako je saopšteno, istakao da promocija teritorijalno malih zemalja "može dati jednu vrijednost EU u odnosu na velike zemlje", dodajući da su bilateralne posjete realizovane u vrlo kratkom vremenskom periodu "dokaz da idemo u pravcu zajedničkih interesa.

"Sagovornici su se saglasili da dvije države najveće mogućnosti za unapređenje saradnje imaju u oblasti turizma, naročito kroz obuku kadrova, razmjene iskustava, organizovanja zajedničke promocije na svjetskom tržištu, kao i kroz stimulisanje investicija u turizmu i hotelijerstvu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: