Formirana Radna grupa za primjenu preporuka OEBS: Marta Šćepanović na čelu

"Radna grupa je otvorena za predstavnike parlamentarne opozicije koji do sada nijesu odredili svoje članove u Radnoj grupi“, navodi se u saopštenju
92 pregleda 0 komentar(a)
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.10.2017. 14:22h

Kolegijum predsjednika Skupštine formirao je danas Radnu grupu koja će imati zadatak da analizira primjenu izbornog zakonodavstva, razmotri i predloži način implementacije preporuka OEBS-a.

Kako se navodi, Radna grupe će na osnovu Konačnog izvještaja Posmatračke misije OEBS/ODIHR povodom održanih parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, razmotriti i predložiti način implementacije preporuka iz tog izvještaja.

Radnom grupom, formiranom na osnovu Poslovnika Skupštine, rukovodiće poslanica Marta Šćepanović.

"U njenom sastavu će biti poslanici Miodrag Vuković, Predrag Sekulić, Željko Aprcović, Jovanka Laličić, Miloš Nikolić, Danijel Živković, Mićo Orlandić i Genci Nimanbegu“, kaže se u saopštenju iz Kabineta predsjednika Skupštine.

Predviđeno je da radna grupa koristi ekspertska znanja OSCE/ODIHR i drugih relevantnih međunarodnih orgnizacija, a po potrebi će konsultovati predstavnike Državne izborne komisije, Agencije za sprječavanje korupcije, Agencije za zaštitu ličnih podataka, Agencije za eletronske medije Crne Gore, univerziteta, nevladinog sektora i drugih organizacija i institucija, koje mogu doprinijeti radu.

"Radna grupa je otvorena za predstavnike parlamentarne opozicije koji do sada nijesu odredili svoje članove u Radnoj grupi“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: