Abazović pozvao CPC da sa Vladom zaključi Ugovor o uređenju međusobnih odnosa

"Želimo istaći da je stav Vlade Crne Gore prema svim vjerskim zajednicama identičan, da baštinimo podjednak tretman i vodimo inkluzivnu politiku prema svim društvenim kategorijama, uključujući i vjerske zajednice. U tom smislu, radujem se našem susretu u terminu koji dogovore dva kabineta"

19654 pregleda 83 komentar(a)
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Premijer Crne Gore Dritan Abazović pozvao je Crnogorsku pravoslavnu crkvu (CPC) da sa Vladom zaključi Ugovor o uređenju međusobnih odnosa.

Kako je saopšteno iz Službe za odnose s javnošću Vlade, Abazović je jutros odgovorio Mitropolitu CPC Mihailu na obraćanje u kome je izražena spremnost za potpisivanje Ugovora o uređenju međusobnih odnosa sa Vladom Crne Gore.

"Obavještavam Vas da smo primili Vaše pismo namjere upućeno 27. juna 2022. godine povodom izražavanja spremnosti i poziva da Vlada Crne Gore i Crnogorska pravoslavna crkva zaključe Ugovor o uređenju međusobnih odnosa. Poštujući Ustav i zakone države Crne Gore, uvažavajući pravo svih građana na slobodu izražavanja vjere, želimo istaći da je stav Vlade Crne Gore prema svim vjerskim zajednicama identičan, da baštinimo podjednak tretman i vodimo inkluzivnu politiku prema svim društvenim kategorijama, uključujući i vjerske zajednice. U tom smislu, radujem se našem susretu u terminu koji dogovore dva kabineta.

Bonus video: