Muhović razriješen sa svih funkcija u SPP-u, tvdi da partija slijedi provučićevsku politiku

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju, povod za smjenu je Muhovićevo "neetičko ponašanje" na društvenim mrežama i "neistinito tumačenje" saopštenja SPP-a u kom se Vlada poziva da preispita temeljni ugovor sa Islamskom zajednicom (IZ), a što je on doživio kao napad na IZ

13002 pregleda 10 komentar(a)
Adnan Muhović, Foto: Privatna arhiva
Adnan Muhović, Foto: Privatna arhiva

Stranka pravde i pomirenja (SPP) smijenila je Adnana Muhovića sa svih funkcija zbog kršenja partijskih načela.

Predsjednik Izvršnog odbora SPP-a Arben Jakupi, potvrdio je to "Vijestima", rekavši da je Muhović razriješen konsenzusom svih članova Predsjedništva stranke.

"Muhović je smijenjen zbog kršenja etičkih, moralnih i ostalih kodeksa partije", kazao je, ne precizirajući razloge smjene.

Muhović je bio potpredsjednik SPP-a.

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju, povod je Muhovićevo "neetičko ponašanje" na društvenim mrežama i "neistinito tumačenje" saopštenja SPP-a u kom se Vlada poziva da preispita ugovor sa Islamskom zajednicom (IZ), a što je on doživio kao napad na IZ.

Iz SPP-a su tražili da se preispita ugovor s IZ jer, prema njihovoj ocjeni, "ima diskriminirajuće norme" u odnosu na ugovor koje je Vlada zaključila sa Svetom stolicom, i koji se "očigledno podrazumijevaju u ugovoru s pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori".

Muhović je "Vijestima" kazao da nije obaviješten da je smijenjen, poručujući da će ubuduće nastupati kao samostalni odbornik u parlamentu u Petnjici.

"Kap koja je prelila čašu je napad SPP-a na IZ zbog temeljnog ugovora Vlade s njom, u kom nema ništa sporno. SPP slijedi provučićevsku politiku iz Novog Pazara. Bošnjaci u Crnoj Gori tu politiku neće... SPP u Crnoj Gori praktično ne postoji, jer će sad doći do masovnog napuštanja stranke. Da je Muamer Zukorlić živ, druga bi priča bila...", istakao je.

Muhović je prije godinu napustio Bošnjačku stranku (BS) i prešao u SPP, zbog nezadovoljstva sastavom novog saziva Predsjedništva BS.

Bonus video: