Antić: Vlasti Srbije ne reaguju po pitanju progona svojih državljana u Crnoj Gori

Predsjednik Naprednog kluba je pozvao sve slobodne ljude da izraze solidarnost sa progonjenim državljanima Srbije, a taj poziv je poslao i Vladi Srbije i Republike Srpske
53 pregleda 39 komentar(a)
Pres Nove srpske demokratije, Foto: Miloš Rudović
Pres Nove srpske demokratije, Foto: Miloš Rudović
Ažurirano: 10.10.2017. 13:56h

Predsjednik Naprednog kluba Čedomir Antic kazao je da je u Crnoj Gori na snazi masovni progon stanovnika.

On je na konferenciji Nove srpske demokratije(NSD) kazao da je "sramotno" što vlasti Srbije ne reaguju po pitanju progona svojih državljana u Crnoj Gori, a u vezi slučaja navodnog pokušaja državnog udara.

Antić je istakao da se neki od njih drže u nehumanim uslovima.

Predsjednik Naprednog kluba je pozvao sve slobodne ljude da izraze solidarnost sa progonjenim državljanima Srbije, a taj poziv je poslao i Vladi Srbije i Republike Srpske.

Grupa profesora sa beogradskog fakulteta će, kako je kazao, pisati i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Tražićemo, obzirom na činjenicu da on tvrdi da je uspio da napravi jedan iskorak i u regionalnoj saradnji i kad je riječ o odnosima sa Evropskom unijom, da taj svoj veliki moralni politički kapital iskoristi tako što bi uzeo za zaštitu one vrijednosti bez kojih čitava ta storija o Evropi, EU i integracijama ne vrijedi ništa,” kazao je na konferenciji za novinare.

Antić je, prema riječima predsjednika NSD, Andrije Mandića, štitio prava Srba širom regiona.

Mandić se zahvalio Antću što je istakao da su njemu i poslaniku Milanu Kneževiću oduzeti pasoši i što zbog toga ne mogu da u Srbiji i Srpskoj lično komuniciraju sa tamošnjim vlastima i intelektualcima.

Lider NSD je kazao i da zbog toga Knežević ne može da se vidi sa svojom djevojkom koja živi u Beogradu.

Bonus video: