Klub odbornika DPS Glavnog grada: Danilović ima svojstvo kao i svaka druga politička olupina

"Ipak marginalce poput Danilovića svakako razumijemo, da i na ovakav jedan način i pokušajima diskreditacije Ivana Vukovića, žele sebe staviti u političku ravan koja im nikad niti ni bila, niti će biti dokučiva"

4360 pregleda 9 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Klub odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) Glavnog grada saopštio je danas da marginalci poput Gorana Danilovića ne mogu stati u političku ravan sa Ivanom Vukovićem.

Oni su reagovali na saopštenje predsjednika Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića koj je između ostalog poručio da "Ivan Vuković niti je izabran, niti je ponovo izabran, niti je gradonačelnik".

Aktuelni gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković danas je na sjednici Skupštine Glavnog grada ponovo izabran na tu funkciju.

Za njega su na glasali odbornici Demokratske partije socijalista (DPS), Liberalne partije (LP), Bošnjačke stranke i Socijaldemokrata (SD), dok predstavnika opozicije nije bilo u sali. Odbornici Demokrata i Demokratskog fronta su napustili sjednicu nakon što je postalo izvjesno da ta tačka neće biti izostavljena sa dnevnog reda, dok odbornici Građanskog pokreta (GP) URA i Socijalističke narodne partije (SNP) nisu ni dolazili na sjednicu.

"Politički cinik, proklamator mračnih ideologija prošlosti, Goran Danilović, posljednji je iz garniture prevaziđenih mu istomišljenika koji sebi može dati za pravo da govori o gradonačelniku Ivanu Vukoviću. Osim svojim izlivima mržnje i dugogodišnjim pokušajima da sebe predstavi nekakvim intelektualcem, Danilović ima svojstvo kao i svaka druga politička olupina koja nikada ništa nije ni imala dobro ponuditi na političkoj javnoj sceni Crne Gore", ističe se u saopštenju Kluba odbornika DPS Glavnog grada.

Oni su dodali da "sve što je gradonačelnik Ivan Vuković radio tokom protekle četiri godine i njegova posvećenost poslu, stali su u činjeničnim rezultatima koji su okom vidljivi svakom našem sugrađaninu i svima onima koji posjećuju naš grad".

"Na radost svih njih, a na ponos naše partije Vuković će i u narednom periodu zajedno sa svojim saradnicima biti predvodnik politike razvoja i napretka Podgorice, koja marljivo grabi ka dostizanju evropskog kvaliteta života. Ipak marginalce poput Danilovića svakako razumijemo, da i na ovakav jedan način i pokušajima diskreditacije Ivana Vukovića, žele sebe staviti u političku ravan koja im nikad niti ni bila, niti će biti dokučiva", zaključuje se u saopštenju Kluba odbornika DPS Glavnog grada.

Bonus video: