Demokrate: Mrvaljevića nožem napao prijatelj jednog od šefova balkanskog narko-kartela

"Napadači, ohrabreni visokopozicioniranim osobama u bezbjednosnom sektoru na čelu sa Zoranom Lazovićem, nastavili su u svom maniru obračune sa političkim oponentima bivšeg režima, sada ojačani GP URA-om i SNP-om", piše u saopštenju Demokrata

13564 pregleda 11 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je danas da je njenog funkcionera i vršioca dužnosti (v.d.) direktora Državnog arhiva Crne Gore Danila Mrvaljevića nožem napao prijatelj jednog od šefova balkanskog narko-kartela.

Iz te partije su dodali da "oštro osuđuju još jedan u nizu, a ovog puta i najteži napad na Mrvaljevića i njegovu porodicu".

Mrvaljević je juče saopštio da je 28. juna napadnut ispred kuće, te da je napadač udario njegovu majku i da se pozivao na ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića.

Uprava policije (UP) saopštila je da je uhapšena osoba koju je Mrvaljević prijavio za ugrožavanje bezbjednosti.

"Izdaja narodne volje od 30. avgusta, te neustavna promjena vlasti, sa sobom je, osim kriminalnog miljea i mafijaških obračuna, vratila sve stare metode napada na Demokrate. Nakon što su prislonili pištolj na glavu poslanika Šaranovića, nakon što su prebijali naše odbornike na Cetinju, u Bijelom Polju, Podgorici, Budvi, Pljevljima, Mojkovcu i brojnim drugim gradovima, nakon što su prijetili bacanjem bombe predsjedniku Demokrata Aleksi Bečiću i predsjedniku Kluba poslanika Borisu Bogdanoviću, nakon prebijanja Mija Martinovića, užasnih slika sa Konika i iz Petnjice, prijetnji po život predsjedniku i generalnom sekretaru Demokrata od strane regionalnog ozloglašenog kriminalca Nemanje Ristića, nakon praćenja Alekse Bečića od strane Ljuba Milovića, kako Europol tvrdi visokorangiranog člana kavačkog klana - malo je bilo, pa su, očigledno po zna se čijem nalogu, nožem napali Danila Mrvaljevića i fizički nasrnuli na njegovu majku, ženu u sedmoj deceniji života", ističe se u saopštenju Demokrata.

Oni su dodali da je "ovo ko zna koji po redu napad na visokog funkcionera i uzornog građanina Cetinja, Danila Mrvaljevića".

"Ko zna koji po redu napad, a svaka procjena ANB-a do sada je bila takva da njemu ne prijeti opasnost od napada, pa se pitamo da li ANB uopšte postoji i za koga radi, ako se ne brine o bezbjednosti svojih građana", piše u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su rekli da taman kad su mislili da su zla vremena pobijeđena, oživljava se stara praksa novih koalicionih partnera.

"Napadači, ohrabreni visokopozicioniranim osobama u bezbjednosnom sektoru na čelu sa Zoranom Lazovićem, nastavili su u svom maniru obračune sa političkim oponentima bivšeg režima, sada ojačani GP URA-om i SNP-om. Da ne bude da smo paranoični evo dokaza uz logično pitanje - šta jedan nasilni građanin koji je policiji poznat od ranije (nalazi se na slici lijevo) ima da brani i patološki podržava gospodina Adžića, koji je uzurpirao ni manje ni više nego Ministarstvo unutrašnjih poslova, dok se isti taj nasilnik iz Budve druži sa kriminalcem, I.A. (na slici desno), Cetinjaninom, koji je u Kolumbiji uhapšen zbog šverca pola tone kokaina i, uz to, od strane kolumbijske policije, označen kao šef balkanskog narko-kartela koji je bio zadužen da švercuje kokain i za evropsko i za američko tržište. "Drugar" nasilnika, je u Kolumbiji prije hapšenja boravio tri godine, jer je iz Španije zbog ubistva za koje se navodno sumnjičio 2018. godine, koje se dovodi u vezu sa ratom „kavačkog“ i „škaljarskog“ klana, morao da pobjegne. Nadajući se da Adžić nema direktne veze sa slučajem napada na Mrvaljevića, ne možemo se otrgnuti zaključku kako sjajne i uzorne branioce i podržavaoce ima nelegitimni ministar koji od nasilnika i narko-bosova treba da nas štiti", poručile su Demokrate.

Fotografija koju su dostavile Demokrate
Fotografija koju su dostavile Demokratefoto: Demokratska Crna Gora

Oni navode da ovog puta zahvaljuju na brzoj reakciji direktora Uprave policije, koji je učinio sve da se ovaj događaj rasvijetli, da se počinilac privede pravdi i da pruži svaki vid operativne pomoci Danilu Mrvaljeviću i njegovoj porodici.

"Poručujemo svima onima iz podzemlja i “nadzemlja” - da možete da zastrašujete, prijetite, pratite, poganjate, prebijate, prisluškujete, ali da nas, dok hodamo ovom zemljom, nećete zaustaviti u naumu da uspostavimo stabilnu, evropsku i pravnu državu u kojoj će se svaki građanin osjećati bezbjedno i sigurno", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: