Božović: Posljedice izbora Vukovića u narednom periodu trpjeće svi građani Podgorice

"DPS sa svojim koalicionim partnerima još jednom pokazao da su uskopartijski interesi ispred opšteg interesa"

5490 pregleda 24 komentar(a)
Božović, Foto: Boris Pejović
Božović, Foto: Boris Pejović

Izbor Ivana Vukovića za gradonačelnika Podgorice je nezakonit čin koji sa sobom nosi niz problema, a posljedice će u narednom periodu trpjeti svi građani Podgorice, kazala je poslanica Demokratskog fronta (DF) Jelena Božović.

Vuković je juče na sjednici Skupštine Glavnog grada ponovo izabran za gradonačelnika. Njemu prethodni mandat zvanično ističe 31.jula.

"Ni jednim pravnim aktom nije propisana mogućnost za ovakvo djelovanje i nasilno produžavanje mandata i odbornicima i gradonačelniku. Brutalno se krše zakoni, ali i osnovno ustavno pravo građana da na izborima biraju i budu birani. Jedna mala grupa ljudi dala je sebi za pravo da donosi važne odluke o životu svih građana, a da prethodno od tih istih građana nisu dobili podršku. Time je DPS sa svojim koalicionim partnerima još jednom pokazao da su uskopartijski interesi ispred opšteg interesa", navela je Božović.

Dodaje da je nakon odlaganja izbora za jesen, ovo "još jedan eklatantan primjer očajnika koji su zbog straha od glasa naroda i lošeg rezultata na izborima u Podgorici i drugim opštinama spremni da povuku niz nezakonitih poteza kako bi još koji mjesec zadržali poziciju vlasti".

"To će direktno uticati na kvalitet i život građana jer svaka odluka, svaki projekat, svaki ugovor koji nezakonito izabran gradonačelnik bude potpisao, biće nelegalan, nelegitiman i ništavan posao, a na ovakav način izabranom gradonačelniku se otvara mogućnost za brojne zloupotrebe. Građani su i ovog puta žrtva nasilne politike, lažne demokratije i bezakonja koje DPS decenijama sprovodi. Ma kakvim političkim akrobacijama da se koriste, DPS će doživjeti pad i poraz u Podgorici, kao što su poraženi u svim opštinama od 30. avgusta do danas”, zaključila je Božović.

Bonus video: