portparol socijaldemokrata poručio

Zirojević: Sve osim napuštanja i obaranja Abazovićeve Vlade značilo bi zatvaranje očiju pred izdajom

"Riješenost izdajničkog predsjednika Vlade Dritana Abazovića da, po svaku cijenu, potpiše ugovor sa SPC koji ne predstavlja ništa drugo do izdaju Crne Gore i njenih državnih interesa mora naići na adekvatnu reakciju suverenističkih partija koje su unutar Vlade ili joj daju podršku u Parlament", rekao je Zirojević

4475 pregleda 26 komentar(a)
Zirojević, Foto: SD
Zirojević, Foto: SD

Portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojevićs saopštio je da bi "sve osim napuštanja i obaranja Abazovićeve Vlade značilo zatvaranje očiju pred izdajom Crne Gore".

"Riješenost izdajničkog predsjednika Vlade Dritana Abazovića da, po svaku cijenu, potpiše ugovor sa SPC koji ne predstavlja ništa drugo do izdaju Crne Gore i njenih državnih interesa mora naići na adekvatnu reakciju suverenističkih partija koje su unutar Vlade ili joj daju podršku u Parlamentu. Nevjerovatno je koliku spremnost da trpe, ne samo na svoju štetu, već i na štetu države pokazuju kolege iz nove većine. Danas su doživjeli da ih predsjednik Vlade u kojoj obavljaju važne funkcije nazove “grupicom ekstremista unutar Vlade”, dodajući da im nije do "Temeljnog ugovora, nego do Europola". Šta je time Abazović htio da kaže, neka oni protumače", istakao je Zirojević u saopštenju koje su dostavole Socijaldemokrate.

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović danas je u Tivtu rekao da "mu ne pada na pamet da potpadne pod pritisak grupice ekstremista unutar Vlade".

Zirojević je dodao da "43. izdajnička Vlada Dritana Abazovića, nažalost, djeluje tačno onako kako smo mi u SD-u predvidjeli da će djelovati".

"Partije koje su nam predstavljene kao zaštitnice crnogorskih interesa u Vladi su nemoćne, dok Vladom upravljaju Abazović i Joković, sprovodeći jasno zacrtanu agendu koju su dobili od svog mentora. U ovakvoj situaciji kada izdajnik Abazović Crnoj Gori priprema veću štetu od one koju je uspio da napravi Zdravko Krivokapić sa njegovim apostolima, suverenističkim partijama preostaje samo jedno - da napuste i zajedno sa nama sruše ovu izdajničku Vladu i Abazovića pošalju u ružnu političku prošlost ove države. Sve osim toga bi značilo zatvaranje očiju pred klasičnom izdajom Crne Gore i njenih vitalnih državnih interesa", poručio je Zirojević.