Adžić sa predstavnicima Sindikata: Proaktivan pristup u izradi Kolektivnog ugovora, na koji službenici čekaju 20 godina

Adžić je poručio da želi aktivno da učestvuje u procesu unapređenja materijalnih i tehničkih uslova rada, kao i materijalnog statusa službenika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije

1578 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: MUP
Sa sastanka, Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Filip Adžić sastao se sa predstavnicima sindikata službenika MUP-a i Uprave policije.

Kako je saopšteno iz MUP-a, sastanak je organizovan povodom završne faze usklađivanja Kolektivnog ugovora za zaposlene, "u cilju poboljšanja uslova, prije svega povećanja zarada."

Sastanku je, kako dodaju, prisustvovala i predstavnica Ministarstva finansija.

Adžić je poručio da želi aktivno da učestvuje u procesu unapređenja materijalnih i tehničkih uslova rada, kao i materijalnog statusa službenika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije.

"Tokom sastanka ministar se osvrnuo i na primjenu Odluke o dodatku na osnovnu zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima, koja je stupila na snagu 30.juna 2022. godine, te će policijski službenici uvećane zarade primiti za mjesec jul", navodi se u saopštenju.

Pored toga, na sastanku je, kako je saopšteno, dogovoreno da se u što "kraćem roku počne sa izmjenom Uredbe o grupama poslova i koeficijentima za zarade policijskih službenika, koja bi se primjenjivala od 01.01.2023. godine, a dala bi dodatan doprinos u smislu uvećanja zarada policijskim službenicima."

"Prioriteti 43. Vlade u najvećoj mjeri vezani su za nadležnosti MUP-a, zbog toga se od službenika očekuje puno. Svjesni te činjenice menadžemt MUP-a daje puni doprinos kada su u pitanju bolji uslovi rada, što pokazuje i proaktivan pristup u izradi Kolektivnog ugovora, na koji službenici čekaju 20 godina. Imate moju punu podršku, zalagaću se za ostvarivanje zahtjeva policijskih službenika u mjeri mogućeg, a sve u cilju poboljšanja standarda onih koji brinu o bezbjednosti države Crne Gore i njenih građana, istakao je ministar Adžić", piše u saopštenju.

U saopštenju se zaključuje da su se predstavnici Sindikata zahvalili Adžiću na "angažovanju u punom kapacitetu kada je u pitanju rješavanje problema službenika Uprave policije."

"Obećanja koja ste nam dali počela su da se ostvaruju, očekujemo da ćete nas i dalje podržavati u naporima za bolje uslove rada, kazali su predstavnici Sindikata".

Bonus video: