Predsjedništvo GP URA podržalo potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC

"Crna Gora treba da nastavi jako svoj put integracije u EU, i u tom smislu Predsjedništvo daje podršku rukovodstvu stranke i premijeru Dritanu Abazoviću da nastave sa rješavanjem neriješenih pitanja koje godinama opterećuju društvo"

19949 pregleda 51 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Predsjedništvo Građanskog pokreta URA podržava potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) i smatra da je to pitanje koje Crnu Goru opterećuje 10 godina i da u najskorije vrijeme na njega treba staviti tačku, a sve u skladu sa pozitivnim zakonskim načelima i Ustavom, saopšteno je iz ove partije, nakon održane sjednice Predsjedništva.

Dodaju da je je za Crnu Goru najurgentnija stvar u ovom trenutku da ima dobru turističku sezonu, posebno u svjetlu globalne situacije i delikatnih ekonomskih dešavanja.

"Iz tog razloga dalji napredak u ekonomiji i otvaranje novih radnih mjesta sa privlačenjem investicija su najprioritetnije stvari za državu. Crna Gora treba da nastavi jako svoj put integracije u EU, i u tom smislu Predsjedništvo daje podršku rukovodstvu stranke i premijeru Dritanu Abazoviću da nastave sa rješavanjem neriješenih pitanja koje godinama opterećuju društvo. Cilj URE ostaje uvijek isti - građanska, evropska i ekološka Crna Gora jednaka za sve njene građane", navodi se u saopštenju.

Bonus video: