prioritet članstvo u eu

Marović: URA nikad jedinstvenija u sprovođenju programskih ciljeva

Potpredsjednica URE je rekla da je na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva te stranke "donijeta odluka o potpisivanju Temeljnog ugovora sa SPC uz razmjenu mišljenja, kako inače i funkcionišu sve istinski demokratske partije"

8001 pregleda 17 komentar(a)
Marović, Foto: URA
Marović, Foto: URA

Građanski pokret URA je nikad snažniji, jedinstveniji i odlučniji u namjeri da sprovodi svoje programske ciljeve, a prije svega prvi i najvažniji - da Crna Gora što skorije postane punopravna članica EU, poručila je potpredsjednica URE i ministarka za evropske poslove Jovana Marović.

Ona je kazala da je na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva te stranke "donijeta odluka o potpisivanju Temeljnog ugovora sa SPC uz razmjenu mišljenja, kako inače i funkcionišu sve istinski demokratske partije".

"Vijesti" su ranije danas objavile da je Marović nudila ostavku na funkcije u Vladi i u partiji, te da je bila jedina iz Predsjedništva koja je na sjednici izrazila protivljenje posljednjoj verziji Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, jer smatra da se njime favorizuje SPC.

"Nikad odlučnije nastavljamo zajednički rad kako u URI, tako i u Vladi, gdje naši ministri u resorima koje pokrivaju zaista daju svoj profesionalni maksimum, što daje rezultate i u ovom kratkom periodu trajanja 43. Vlade", saopštila je Marović, dodavši da URA ima svoj "magistralni put i programska načela", ali i sasvim "dovoljnog demokratskog kapaciteta, kako dolikuje jednoj građanskoj i evropskoj partiji", saopštila je Marović.

Dodaje i da su u URI usmjereni na "mnogo važnija pitanja" u ovom tenutku.

"A to je da vidimo kako ćemo na najbolji način voditi odgovornu državnu politiku koja će Crnoj Gori što prije obezbijediti punopravno članstvo u EU i što bolju ekonomsku situaciju u nezavidnim globalnim dešavanjima", zaključuje Marović.