Radnička partija podržala protest policajaca: Sve više radnika prava traži na ulici, to treba da bude alarm za Vladu

"Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala počinje od boljeg standarda svih radnika u bezbjednosnom sektoru, a to treba da obezbijedi Vlada"

2141 pregleda 9 komentar(a)
Vučinić, Foto: Boris Pejović
Vučinić, Foto: Boris Pejović

Radnička partija, kao istinski borac za prava radnika, podržava protest pripadnika policijske službe zbog nezavidnog položaja u kojem se nalaze, saopštio je predsjednik ove partije Maksim Vučinić.

Nekoliko stotina službenika Uprave policije okupilo se ispred zgrade Vlade - protest su organizovali zbog umanjenja plata, tačnije traže da im se vrati ono što im je oduzeto od posljednje dvije plate.

"Danas smo svjedočili još jednoj protestnoj borbi za ostvarivanje prava na dostojanstven rad ispred zgrade Vlade. Nažalost, radnici koji su pokretačka snaga društva, sve više svoja prava traže na ulici, što treba da bude alarm aktuelnoj Vladi, da nešto ozbiljno ne štima u našem društvu", dodao je Vučinić.

Dodaje da "svakodnevni protesti na ulicama, u toku turističke sezone, nisu lijepa poruka koju Crna Gora šalje Evropi i svijetu".

"Policijska profesija u Crnoj Gori naročito posljednjih godina je na margini, iako bi službenici kao čuvari javnog reda i mira, rizikujući svoje živote na radnom mjestu, morali imati povlašćen status u društvu. Tu je, naravno, najveća odgovornost na Vladi", istakao je Vučinić.

Oni koji sve uspjehe crnogorske policije u borbi protiv kriminala i korupcije pripisuju sebi morali bi, smatra Vučinić, da odlučnije djeluju i zaštite standard svakog crnogorskog policajca i radnika uopšte.

"Upravo odatle počinje borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, od boljeg standarda svih radnika u bezbjednosnom sektoru, a to treba da obezbijedi Vlada. Ako Vlada to ne uradi uradiće neko drugi, ali onda od te borbe i našeg evropskog puta neće biti ništa", zaključio je Vučinić.

Bonus video: