Abazović i Šalenberg: Politička stabilnost neophodna je za ostvarenje evropske agende

"Crna Gora, kada je riječ o evropskim integracijama naše zemlje, dobija prijateljsku i bezrezervnu podršku Republike Austrije. Mi smo zahvalni na tome i iskreno se nadamo da će se takva saradnja nastaviti sve do potpune integracije Crne Gore u EU i dobijanja punopravnog članstva", kazao je Abazović

3398 pregleda 0 komentar(a)
Abazović i Šalenberg, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović i Šalenberg, Foto: Vlada Crne Gore

Politička stabilnost neophodna je za ostvarenje evropske agende, Crna Gora ima šansu koju ne smije propustiti, konstatovano je prilikom zvaničnog sastanka predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića sa austrijskim ministrom za Evropu i međunarodne odnose Aleksanderom Šalenbergom.

To je saopšteno iz Vlade Crne Gore.

"Crna Gora, kada je riječ o evropskim integracijama naše zemlje, dobija prijateljsku i bezrezervnu podršku Republike Austrije. Mi smo zahvalni na tome i iskreno se nadamo da će se takva saradnja nastaviti sve do potpune integracije Crne Gore u EU i dobijanja punopravnog članstva", kazao je Abazović.

On je dodao da Austrija Crnoj Gori na evropskom putu pomaže na tehničkom i ekspretskom nivou, ukazujući na najbolje prakse i pomažući u konkretnim pregovaračkim poglavljima.

"Na sastanku je izraženo zadovoljstvo saradnjom dvije zemlje u ekonomiji kroz veliki obim direktnih austrijskih investicija u našu državu, ali još više potpunom usklađenošću spoljne politike Crne Gore sa politikom i smjernicama EU, posebno kada je riječ o globalnim problemima i sukobu u Ukrajini. U tom kontekstu, premijer Abazović je izrazio očekivanje da će Austrija zastupati politiku proširenja EU, što bi značilo da se uspjeh svake zemlje na planu integracija u EU adekvatno nagrađuje, da bi Crna Gora kao zemlja koja je najdalje odmakla na tom putu u vrlo doglednom vremenu postala punopravna članica tog saveza. To bi, kako je rekao premijer Abazović, činilo živom i vitalnom evropsku perspektivu zemalja Zapadnog Balkana za koje evropske integracije nemaju alternativu", piše u saopštenju Vlade.

Bonus video: