Bojanić: Zašto Ibrahimoviću nije stalo do nastavka rada odjeljenja, možda zato što se ne uklapaju u NATO vrijednosti?

Aktuelni ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović predložio je Vladi novi predlog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji kojim namjerava ugasiti dva odjeljenja - za borbu protiv korupcije i za unapređenje korporativnog upravljanja.

21754 pregleda 26 komentar(a)
Bojanić, Foto: Luka Zeković
Bojanić, Foto: Luka Zeković

Bivši ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić saopštio je da je ponosan na rad kolega iz Odjeljenja za borbu protiv korupcije i Odjeljenja za unapređenje korporativnog upravljanja.

On je upitao zašto novom ministru kapitalnih investicija Ervinu Ibrahimoviću "nije stalo do nastavka njihovog rada, možda zato što se ne uklapaju u NATO vrijednosti?"

"Ponosan sam na rad kolega iz ova dva odjeljenja i na mjerljive rezultate koje su ostvarili. Zašto novom ministru nije stalo do nastavka njihovog rada, možda zato što se ne uklapaju u NATO vrijednosti?", napisao je Bojanić na Tviteru povodom toga što je Ibrahimović predložio Vladi novi predlog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji kojim namjerava ugasiti dva odjeljenja - za borbu protiv korupcije i za unapređenje korporativnog upravljanja.

MKI je predlog pravilnika poslalo Komisiji za ekonomsku politiku Vlade, a iz priloga, u koje su "Vijesti" imale uvid, se vidi da je neko iz ovog resora grubo falsifikovao dopis Uprave za kadrove, navodeći da je ta instutucija tražila ukidanje ova dva odjeljenja iako to uopšte ne piše u njihovom orginalnom mišljenju.

Bivši ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović je povodom Ibrahimovićevog predloga poručio da "ova ⁦Vlada Crne Gore svojim postupanjem pokazuje da je Vlada koju ne interesuje borba protiv korupcije - već isključivo partijsko pozicioniranje i zloupotreba državnih resursa".

"Vlada nema organsku podršku među ljudima u Crnoj Gori i zato treba da podnese ostavku", napisao je Milatović na Tviteru.

Bonus video: