Đukanović uputio telegram saučešća povodom smrti Abea: Prijatelj i saveznik koji je podržavao razvoj Crne Gore

"Odlaskom Abea svijet je izgubio velikog lidera koji je svoje političko djelovanje u vremenima stalnih izazova na regionalnom i globalnom planu, temeljio na najvišim demokratskim vrijednostima, saradnji i uvažavanju u međunarodnim odnosima"

3687 pregleda 4 komentar(a)
Đukanović, Foto: Luka Zeković
Đukanović, Foto: Luka Zeković

Sa pijetetom ću se sjećati razgovora sa premijerom Abeom, prijatelja i saveznika koji je razumio i podržavao ekonomski i socijalni razvoj Crne Gore, napisao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je povodom ubistva bivšeg premijera Japana Šinza Abea uputio telegram saučešća caru Naruhitu i predsjedniku Vlade Japana Fumiu Kišidu, saopštila je Služba za informisanje predsjednika Crne Gore.

"Duboko šokiran bezumnim napadom i ubistvom bivšeg premijera Japana Šinza Abea, u ime građana Crne Gore, i u svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća Vama, članovima porodice, japanskoj Vladi i prijateljskom japanskom narodu", dodao je Đukanović.

Kako je naveo, odlaskom Abea svijet je izgubio velikog lidera koji je svoje političko djelovanje u vremenima stalnih izazova na regionalnom i globalnom planu, temeljio na najvišim demokratskim vrijednostima, saradnji i uvažavanju u međunarodnim odnosima.

"Premijer Abe ostaće upamćen i kao lider čija je Vlada prepoznavala snagu ujedinjene Evrope i potrebu integracije Zapadnog Balkana u cilju dostizanja stabilnosti ovog evropskog regiona", napisao je Đukanović.

Bonus video: