Đeljošaj: Rušenjem ove Vlade, ruši se i evropska budućnost Crne Gore

"Kolika god neko bude smatrao da Vlada ima političu odgovornost povodom usvajanja Temeljnog ugovora, eventualna odluka o obaranju ove vlade predstavljala bi preuzimanje još veće političke (ne)odgovornosti po pitanju evropske perspektive Crne Gore", rekao je Đeljošaj

23201 pregleda 92 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Lider Albanske alternative i predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj saopštio je da se rušenjem ove Vlade, ruši i evropska budućnost Crne Gore.

"Kazniti jednu vladu ne predstavlja problem; to je nešto normalno, i mora biti normalno u politici, ali rušiti ovu vladu, u ovom trenutku značilo bi zatvaranje već uveliko odškrinutih vrata Evropske unije", kazao je on.

Kako navodi, sasvim neočekivano "i nimalo našom zaslugom" pred Crnom Gorom su se otvorila vrata Evropske unije, a to je ono što je najvažnije u ovom trenutku.

"Koliko god neko bio ljut i nezadovoljan na ovu Vladu, rušenjem ove Vlade, ruši se i evropska budućnost Crne Gore", istakao je on.

Đeljošaj poručuje da možemo u nedogled raspravljati o odluci za usvajanje Temeljnog ugovora - "ko je kriv, ko je ljut, a ko nezadovoljan", ali da je odluka donijeta, a Temeljni ugovor sa SPC usvojen i "to pitanje je danas zatvoreno".

Sada mora postojati političke mudrosti, dodaje on, da se zbog toga ne zatvore i vrata Evropske unije, "koja su otvorenija nego bilo kada ranije".

"Kolika god neko bude smatrao da Vlada ima političu odgovornost povodom usvajanja Temeljnog ugovora, eventualna odluka o obaranju ove vlade predstavljala bi preuzimanje još veće političke (ne)odgovornosti po pitanju evropske perspektive Crne Gore", rekao je Đeljošaj.

"Želim da vjerujem da kod svih činilaca postoje državnička odgovornost i politička mudrost koje neće dozvoliti da se bilo kakve odluke donose naprečac, sa dalekosežnim negativnim posljedicama, već da će svaka odluka biti mudra odluka za našu zajedničku - Crnu Goru. I to za onu Crnu Goru za koju u Briselu već uzvikuju: Montenegro ante portas", zaključuje se u njegovom saopštenju.

Bonus video: