MCP: Nadamo se da će odoljeti pritiscima svi koji žele da se odnosi Crkve i države urede na kvalitetan način

Iz Mitropolije kazali da crnogorskom društvu služi na čast što izvršna vlast u posljednjih godinu i po dana, "za razliku od perioda prije toga, ne podržava i ne ohrabruje negativnu politiku i neprijateljsko nastrojenje" prema SPC

22939 pregleda 45 komentar(a)
Cetinjski manastir, Foto: Shutterstock
Cetinjski manastir, Foto: Shutterstock

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske kazali su da odluku Vlade o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom posmatraju kao namjeru da se odnosi između Crkve i države urede na kvalitetan način i da se pitanje "dosadašnje diskriminacije i neravnopravnosti" SPC pravedno riješi.

Poručili su da žele puni uspjeh svima koji učestvuju u "ovom časnom poslu".

"Našem društvu služi na čast što izvršna vlast Crne Gore u posljednjih godinu i po dana, za razliku od perioda prije toga, ne podržava i ne ohrabruje negativnu politiku i neprijateljsko nastrojenje prema Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Odluku Vlade Crne Gore o Temeljnom ugovoru posmatramo upravo na taj način. Kao namjeru da se odnosi između Crkve i države urede na kvalitetan način i da se pitanje dosadašnje diskriminacije i neravnopravnosti Srpske Pravoslavne Crkve pravedno riješi."

"Svima koji učestvuju u ovom časnom poslu, bez obzira da li to čine kao vjernici ili kao osobe privržene modernim načelima demokratije i vjerskih prava i sloboda, želimo puni uspjeh. Iskreno se nadamo da će odoljeti svim pritiscima i da će istrajati do kraja, ne u inat bilo kome, nego za dobro našega društva i radi stvaranja zaloga sveopšteg napretka Crne Gore", saopštili su iz MCP.

Bonus video: