SDP: Nacionalističke i ksenofobne politike su, nažalost i dalje prisutne u našoj regiji

Iz ove partije su dodali da delegacija SDP Crne Gore predvođena poslanikom Adnanom Strikovićem i članovima Predsjedništva Mirkom Stanićem i Aminom Cikotić, koji su prisustovali današnjoj komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

8488 pregleda 8 komentar(a)
Delgacija SDP-a obilježavanju godišnjice od počinjenog genocida nad bošnjacima u Srebrenici, Foto: SDP
Delgacija SDP-a obilježavanju godišnjice od počinjenog genocida nad bošnjacima u Srebrenici, Foto: SDP

Na 27 godišnjicu najvećeg zločina na tlu Evrope poslije Drugog svjetskog rata potrebno je iznova se podsjetiti svih nevinih žrtava od koje su žrtve bezumlja devedesetih, saopštili su iz Socijdemokratske partije (SDP) Crne Gore povodom godišnjice genocida u Srebrenici.

Iz ove partije su dodali da delegacija SDP Crne Gore predvođena poslanikom Adnanom Strikovićem i članovima Predsjedništva Mirkom Stanićem i Aminom Cikotić, koji su prisustovali današnjoj komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici.

"Nacionalističke i ksenofobne politike su, nažalost i dalje prisutne u našoj regiji a jasno opredjeljenje prema onima koji relativizuju ili negiraju genocid naša politička, ali prije svega ljudska i civilizacijska obaveza", zaključuje se u saopštenju.

U Srebrenici je u ponedjeljak 11. jula sahranjeno još 50 žrtava genocida koji su srpske snage počinile u ovom mjestu u julu 1995. godine. Za 27 godina ukupno je sa ovim žrtvama ukopano gotovo 7.000 ubijenih.

Bonus video: