LP: Predsjedništvo ovlašćuje Popovića da uskrati podršku 43. Vladi

"Samo sedemdesetak dana od izbora vlade došlo je do grubog kršenja principa Sporazuma od strane predsjednika Vlade Podrškom nakaradnom, nesumnjivo protivustavnom i protivzakonitom tekstu, ugovora sa SPC uz ignorisanje zahtjeva svih faktora"

8861 pregleda 46 komentar(a)
Popović, Foto: Boris Pejović
Popović, Foto: Boris Pejović

Predsjedništvo Liberalne partije (LP) ovlašćuje predsjednika i poslanika Andriju Popovića da u parlamentarnoj proceduri u Skupštini Crne Gore uskrati podršku manjinskoj 43. Vladi Crne Gore, saopšteno je iz LP.

U saopštenju LP se navodi da je njeno Predsjedništvo jednoglasno podržalo pokretanje postupka odlučivanja o nepovjerenju manjinskoj 43. Vladi Crne Gore.

"Predsjedništvo Liberalne partije (LP) ranije je donijelo odluku da poslanik i predsjednik liberala u Skupštini Andija Popović podrži izbor manjinske 43. Vlade, bez učešća liberala u njoj, vodeći prije svega računa o crnogorskim nacionalnim interesima, ekonomiji, ukupnoj stabilnosti i deblokadi evropskih integracija što je sve trebao biti prioritet Vlade", navodi se u saopštenju LP.

Ipak, kako navodi Liberalna partija, nakon samo sedemdesetak dana od njenog izbora "došlo je do grubog kršenja ovih principa Sporazuma od strane predsjednika Vlade".

"Podrškom nakaradnom, nesumnjivo protivustavnom i protivzakonitom tekstu, ugovora sa SPC uz ignorisanje zahtjeva svih faktora - većine partija parlamentarne većine, stručne javnosti ,civilnog sektora, međunarodne zajednice - stekli su se uslovi za pokretanje parlamentarne procedure o nepovjerenju Vladi", piše u saopštenju.

U saopštenju se zaključuje da su pogaženi temeljni principi saradnje u okviru potpisanog Sporazuma, normativni prioriteti za ispunjavanje obaveza za članstvo u EU kao i politički prioriteti za izvršnu vlast.

Bonus video: