Bečić: Sve što sam prije godinu istakao povodom genocida u Srebrenici mislim i danas i misliću uvijek

"Zločinci imaju ime i prezime, nemaju oni nikakvu nacionalnost, ni vjeru, ni Bog ni Alah nisu sa njima, nemaju ni sebe, ni čovjeka u sebi"

9220 pregleda 11 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić saopštio je danas da sve što je istakao prije godinu dana u obraćanju povodom genocida u Srebrenici, misli i danas i misliće uvijek.

"Prošle godine povodom obilježavanja genocida u Srebrenici u Potočarima, prisutnima sam, u video poruci, istakao: "Uspomena na vašu braću, očeve i sinove obavezuje nas da nikad više ne preispitujemo mir i podsjeća nas da i u sukobu čovjek mora ostati čovjek. Zločinci imaju ime i prezime, nemaju oni nikakvu nacionalnost, ni vjeru, ni Bog ni Alah nisu sa njima, nemaju ni sebe, ni čovjeka u sebi. I danas i uvijek treba istaći da niti jedan narod nije i ne može biti genocidan. I ko god tvrdi da je bilo koji narod genocidan čini zločin prema tom narodu".

"Sve što sam prije godinu dana u svom obraćanju istakao, mislim i danas, i misliću uvijek. Zato, još jednom, neka duše ubijenih počivaju u miru. Slava im", poručio je Bečić, navodi se u saopštenju koje je dostavila Demokratska Crna Gora.

U Srebrenici je danas sahranjeno još 50 žrtava genocida.

Bonus video: